Arjans Haze#1

A haze-rajongók kedvéért itt a Green House Seed Company egyik legerősebb Sativája, a méltán népszerű Arjan’s Haze#1, mely a G-13 és a Neville’s Haze keresztezéséből született. Közepes méretű szártagokkal (internódium) rendelkezik, s méltó haze-természetéhez: ágait gyorsan növeszti, hosszú szárával pedig leginkább egy nyúlánk fenyőfára hasonlít.
Az Arjan’s Haze #1 a haze-spektrum közepén helyezkedik el, ennek megfelelően, ha optimálisan metsszük, nem nő túl magasra. Vegetatív fejlődése során szárai rugalmassá válnak, így könnyen hajlíthatók és edzettek lesznek.
A legmagasabb hozamot hidroponikus termesztéssel (lásd „Gyökerek a vízben” c. cikkünket) érhetjük el nála, ezzel szemben, ha termőföldbe ültetjük, lágyabb ízre és természetesebb hatásra számíthatunk. Az Arjan’s Haze #1 szinte bárhol nevelhető: beltéren és kültéren is megél, kedveli a mediterrán, a mérsékelt égövi és a szubtrópusi tájakat is. Anyagcseréje gyors, ezért valamivel több táplálást igényel, mint a hagyományos Sativák. A Green House szerint eleinte célszerű alacsonyabb pH-értékű oldatokat használni, majd a lúgtartalmat fokozatosan növelni egészen a virágzás végéig. Ne feledjük, hogy a növényt le kell mosni a virágzás utolsó stádiumaiban!
A különleges sativáknak hosszabb növekedési ciklusra van szükségük, ennek megfelelően az Arjan’s Haze #1átlagosan tizenegy hét alatt érik be. Az északi területeken október végén, november elején arathatjuk. Ha húszliteres tartályba ültetjük, betakarításkor a növény akár 250-270 centiméter magasra nőhet, de viszszametszés nélkül, ideális körülmények között a három métert is elérheti. Kisebb tartályokban magasságát 120-150 centiméter között szabályozhatjuk.
Eme sötét, olajzöld növény hatalmas levelekkel és gubókkal rendelkezik. Ahhoz képest, hogy Sativa, gubói kellően tömörek és sűrűek, melyek – kelyhei fejlődése és dús szőrzete miatt – szabálytalan formát öltenek. Intenzív moha-, erdő- és pézsmaaromája természetes védelmet nyújt a kártevők ellen. Az Arjan’s Haze #1 füstje tömör fára és füstölgők keverékére emlékeztet, mindemellett menta- és borsillatok is felfedezhetők benne. Erős hatása lassan, egyenletesen éri el az embert, majd a csúcsérzést hosszan megtartja. A fajta ideális társas tevékenységekhez, mivel hatása inkább testileg felemelő, a szenzációt pedig tiszta elmével érzékeljük. Kellemes fogyasztást!

Megosztom...