Autofrisian Dew®

Kellemes meglepetést okozott a kültéri termesztők közösségének a Dutch Passion híre, mely beharangozta az AutoFrisian Dew megjelenését. Az eredeti Frisian Dew az egyik legsikeresebb kültéri változat lett az elmúlt években, így az automatikus verzió is népszerű a kültéri és az üvegházas termesztők körében.

Az AutoFrisian Dew a korábbi DP Frisian Dew már bizonyított genetikáját használja, hogy egy masszív és a penészrezisztens fajtát hozzon létre, amelyet 10-11 hét után lehet szüretelni. A növények általában egy méter magasra nőnek, erős és rengeteg, jó minőségű virágot hoznak. Az AutoFrisian Dew-t erős és hidegtűrő fajtaként írják le, melynek kültéri termesztéshez kifejezetten előnyös tulajdonságai vannak. Dél-Európában már áprilisban el lehet ültetni, északabbra, például Nagy-Britanniában vagy Skandináviában érdemes májusig várni, hogy napos helyre vagy üvegházba kerüljön. A Dutch Passion ezt a fajtát a kültérre alkalmas kedvenc automatikus variánsaként jellemzi, amely az eddigi legmasszívabb, rugalmas, automatikusan virágzó fajtájuk.

Az AutoFrisian Dew kialakítása két évet vett igénybe a teljes nemesítési és szelektálási folyamattal együtt, ami Hollandiában történt. „Azon fajták egyike volt, amelynek megalkotását a kültéri termesztők már régóta várták tőlünk. Számos kérés érkezett hozzánk, hogy hozzunk létre egy automatikus Frisian Dew-fajtát, és végül is elégedettek vagyunk az eredménnyel. Az AutoFrisian egy megbízható fajta a kültéri szezon korai időszakába tervezett szüreteléshez.” Az AutoFrisian Dew-magok csak feminizált változatban érhetők el.

Megosztom...