Big Bang

Szerző: CK

A holland medikál páciensek tudnának a legtöbbet mesélni a Green House Big Bang nevű fajtájáról, mivel számos ilyen típusú növényt adományozott Arjan a Holland Marihuána Egyesületnek. A Medikál Marihuána Intézetben (SIMM) hosszú ideig kísérleteztek és válogatták a legjobb genetikákat, ami Franco elmondása szerint Hollandiában a jelenleg legnemesebb és legtisztább variánst eredményezte.

A Big Bang éppen ezért leginkább gyógyászati hatásairól ismert, és a holland gyógyszertárakban receptre kapható.
A fajta egy skunkvariáns, melyet a híres Northern Lights és El Niño genetikákkal kereszteztek. A növény THC- (15,5%) és CBD- (1,5%) értéke igen stabil, épp ezért választották ki gyógyászati célú alkalmazásra. A Big Bang nem csak a páciensek egyik kedvence, de a 2001-es Cannabis Cupon a nagyközönség tetszését is elnyerte, melyet harmadik helyezéssel honorált. E természetes gyógyszer előállítása nem nagy kihívás, igen könnyen elboldogulunk vele, kis- és nagyméretűre is nevelhetjük, tökéletes választás kezdő termesztők számára. A Big Bang egy erős növény, le se tagadhatná a származását, formája rendkívül kerek és bokorszerű. A szártagok közötti távolság rövid, ezért a gubók közel helyezkednek el egymáshoz, és kiválóan formálódnak. A növény gyorsan virágzik, de a gyanta kialakulása csak a virágzás utolsó két hetében hirtelen, robbanásszerűen várható (talán pont ezért kapta a Big Bang nevet). Az illata leginkább a zöldalmáéhoz hasonlít, íze friss, gyümölcsös. A virágzási időszak beltéren 8 hét, a Green House javaslata szerint hagyjuk érni még 1-2 hétig, hogy a gyantaképződés elérje a tetőfokát. Kiválóan alkalmazható a SOG (Sea of Green) és SCROG (Screen of Green) termesztési módszerekhez. A várható hozam 600-800 gramm/négyzetméter körül alakul. Kültéren az északi éghajlatokon október elején érik be, délen április elején. A kinti terméshozam akár egy kilogramm is lehet növényenként.
A Big Bang az egyik legolcsóbb feminizált mag a piacon. Nyugtat és ellazít, mivel egy természetes fájdalomcsillapító, ami ráadásul nem is kerül sokba. A szép csillogó gyantával bevont gubók olyan ínycsiklandóak, hogy néha azt kívánjuk, bárcsak fájna valamink.
 

Hozzászólások

Új hozzászólás
Palindroom - 2010-05-11 - 14:01:39

Helló! Véleményem szerint a

Helló!

Véleményem szerint a ma legolcsóbban feminizált magokat a Royal Queen seeds forgalmaz: Special Kush 1# és Special Queen 1#. Új, de jól működő, igénytelent fajták. Roppant potens, kissé szellős virágokkal, meghatározó citrusos ízzel és földhöz verős Hindu Kush illattal. Kb. 7-8 hét alatt érnek be indoorban, kint pedig szept. vége (északi részen okt. közepe). Hatását tekintve meglepő, nem hozza az indicára jellemző testi hight, inkább lassan szétáramló energikus agyi hatást gyakorol (persze ezt a szüret is befolyásolja)

Abbadon - 2013-05-29 - 01:21:18

Én a Green House-tól már rég

Én a Green House-tól már rég nem láttam értékelhető nemesítési munkát, bár ezt nem tudom, hogy a kokainista Arjan vagy a szakmailag igencsak megkérdőjelezhető Franconak köszönhető... talán mindegy is, nem?
A kedves hozzászólóval egyetértek, valóban érdemes szétnézni a palettájuk között. A Killer Queen-nek van egy G13 fenoja, aminek hihetetlenül komplex high-ja van. A szelektálása sem túl bonyolult.

kopasz - 2014-02-06 - 16:57:39

szabadtér

szia tudnál nekem segiteni szabadtéri érdekelne nagy hozammal mit ajánlanál ??