Cseh rendőrök lefoglalt fűvel gyógyítanának

Úgy tűnik a prágai jardoknak kicsit agyára ment a dekriminalizáció, mert a következő zseniális javaslattal sikerült előrukkolniuk az igazságügyi miniszternél: Mr. Pospisil, mit szólna ahhoz, ha ezentúl a lefoglalt gandzsát adnánk oda a szklerózis multiplexes és Parkinson kóros betegeknek?

És mit válaszolt erre a polgári demokrata miniszter: „Biztos urak, ez valóban egy logikus ötlet”. Hmm, az utcán random elkapott spanglizók és dealerek skunkját, haze-ét odaadni a betegeknek fájdalomcsillapításra annyira logikus ötlet volna?

A javaslat hallatán az egészségügyi miniszter megjegyezte, hogy a kannabisznak valóban lehetnek vannak gyógyászati hatásai, ám mellékhatásokkal is számolni kell. Hát igen, a gyógyszerek már csak ilyenek, bár a kutatások szerint a marihuána az egyik legkevesebb kellemetlen mellékhatással bíró orvosság. Egy egyetemi pszichiátriai klinika vezető addiktológusa is díjazta az ötletet, de azért hozzátette, hogy az illegális laboratóriumban nevelt növénykék gyógyászati alkalmazása problematikus lehet. Na igen, itt van a kutya elásva…
Mindenesetre maga az ötlet és a rá adott reakciók azt jelzik, hogy a cseh medikál marihuána program beindulása már a küszöbön áll, aminek a 2009 decemberi törvénymódosítással nagyjából meg is teremtették a jogi hátterét. És a rendőrökkel se legyünk túl szigorúak! Nyugodtan adhatunk nekik egy jópontot, amiért az évente lefoglalt 400 kiló füvet nem akarják megsemmisíteni, hanem inkább a köz javára fordítanák. Azért egy medikál továbbképzés még rájuk férne, hogy megtanulják, nem feltétlenül minden fajta jó választás a betegeknek. Bár, ha egy-egy nagyobb tételt a laborba küldenek THC és CBD hatóanyag-tartalom vizsgálatra, akkor jó eséllyel rábukkanhatnak néhány medikál tulajdonságú fajtára. A maradékot meg elpöfékelhetik az őrsön, hogy további remek világjobbító ötletekkel örvendeztessenek meg minket.

Megosztom...