Ésszerűbb gyógyászati kannabisz-szabályozás Kanadában

Aki olvasta a Marco Rendával készült interjúnkat a CK 2008/3. számában, az tudja, hogy Kanadában a gyógyászati marihuánát fogyasztók nagy szívfájdalma, hogy az állam csak egy fajta, igen gyenge minőségű kannabiszt termeszt a betegeknek, és csak meglehetősen bürokratikus szabályozás mellett engedélyezi a saját felhasználásra történő termesztést.

Nos, ez a helyzet, a Legfelsőbb Bíróság április 23-ai döntésének köszönhetően már a múlté! Az új határozat kiveszi a kannabisz termesztésének monopóliumát az állam kezéből, így a rászorulók más termesztőktől is hozzájuthatnak a gyógynövényükhöz, amely minden bizonnyal hatékonyabban csillapítja majd a fájdalmaikat, mint az állam által biztosított őrlemény, amely dúskál a magokban és gubókban, hatóanyagban viszont annál kevésbé.

Hét évet vártunk erre az eredményre, és végre kanadai Egészségügyi Minisztérium megkapta a parancsot. Most kérdés, hogy utasíthatjuk-e a minisztériumot, hogy a bíróság döntésének megfelelően cselekedjenek – nyilatkozta a betegek ügyvédje és reményét fejezte ki, hogy a rászorulók végre jó minőségű marihuánát kaphatnak, amelyet az egészségügy is hatékonyan tud majd az ellenőrzése alatt tartani.

Megosztom...