Fesztivál ajánló másképpen - azaz reggae fanok, gyülekező!

Na jó először is szeretnénk leszögezni, hogy mentesek vagyunk mindenféle előítélettől. Hely szűkében nem szólhatunk minden egyes fesztiválról a nyomtatott lapban, még olyan eseményekről sem mindig, amikben személyesen is érintettek vagyunk.

Idén nyáron három reggae fesztivál is megrendezésre kerül kis hazánkban, ahol a CK-val és is igyekszünk ott lenni. A sort időrendben Lipi Brown és barátai által szervezett Simmer Down Reggae Club (International Selector Meeting – Nemzetközi Reggae DJ Találkozó) nyitja. Pontosan két nap múlva már kezdődik a hepaj, az egyáltalán nem puccos, de annál inkább hangulatos délegyházi Tavirózsa kempingben, a Nomádparton, Pesttől egy karnyújtásnyira. Az egykori, eredetileg Nagy Skaland fesztivál névre hallgató kezdeményezés még 2003-ban indult számos hazai, egyes esetekben nemzetközi zenekarokat is felvonultató táborként, azóta sok helyen megfordult és nyilván valamennyire áldozatául esett az azóta közhelyként puffogtatott gazdasági válságnak is.

Akárhogy is a zenekarok az idő múltával elmaradtak, viszont maradt az egyre nivósabb soundsystem és selector kavalkád. Az idén 5 napos rendezvényen nem csak Magyarország legjobb soundsystemei húzzák szigorúan bakelitről a talpalávalót, hanem néhány nemzetközi vendég is tiszteletét teszi. Néhány esetben az ország megnevezés persze félrevezető lehet, hiszen Selecta Dreadhead maga is nagyon jól beszél magyarul, esetében a UK megjelölés aktuális lakhelyét jelenti. Többek között láthatjuk (hallhatjuk) még a CK-hoz szintén közel álló Mr. Skunk-ot, vagy éppen Mouse-t, Áfonyát, Dorothy-t a szervező PASO Sound mellett. A zenei felhozatalra sem lehet panasz, nagyrészt ska, rocksteady, korai reggae, rub-a-dub. A családias hangulatról a helyszín is gondoskodik, rendelkezésre áll egy horgásztó, ahol a Mighty Fishers tagjai megmutathatják, hogy nem csak a zenéléshez értenek, hanem valóban mágikus horgászok is. A szervezők igyekeznek szabadidős tevékenységeket is biztosítani, lehetőség nyílik focizni, ping-pongozni, bográcsozni, mindezt jelképes összegért. További információ az alábbi linken.


Aztán akik még nem untak bele a reggae zene füsthozó basszusaiba, azok szinte az egész Simmer Down selector felhozatalával indulhatnak a Balaton partra, nevezetesen irány Balatongyörök. Itt ugyanis a helyi strandon rendezik a Love & Unity – Roots & Reggae Weekend-et, méghozzá július 12 és 15 között. Itt számos a szcénában ismert magyar reggae zenekar fellép, tényleg a teljesség igénye nélkül: The Mighty Fishers, Boots Bros, KRSA & Budapest Riddim Band, valamint akire talán a legtöbben várnak, tiszteletét teszi a roots reggae egyik ikonja is Rod Taylor.

Az ő koncertjét pénteken, 13-án láthatja a nagyérdemű, és mindenképpen a hazai roots bulik egyik legjobbjának ígérkezik idén. Újságunk hasonlóan a Simmer Down táborhoz, itt is képviselteti magát ingyenes lapokkal, hiszen önkéntes szerzőnk Sebő az Afro-soul Sound képviseletében szintén tiszteletét teszi, hacsak addig nem kap valami kecsegtető állásajánlatot külföldről. Részletek, infók az alábbi linken.

A harmadik dátum pedig talán a legtöbb ember fantáziáját mozgathatja meg, ugyanis Bodnár Tibiék a Ladánybenéből már titokzatosan beharangozták, hogy július 25-29 között szeretnék megrendezni a tavaly elmaradt Reggae Campet. Erről a táborról tudunk a legkevesebbet, sajnos egyelőre csak az időpont biztos, de reméljük hamarosan több infó lesz elérhető. Link.

Reméljük sikerült néhány a pénztárcátoknak és zenei ízléseteknek is megfelelő programot ajánlani ezzel a kis cikkel. Találkozunk a fenti rendezvények egyikén vagy mindegyikén!

Hozzászólások

Új hozzászólás