Greenfo

szerző: CK

Kannabidiol a sportban

Engedélyezetté vált a CBD az Olimpián

2018-05-11

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2018. január 10-én eltávolította a kannabidiolt (CBD) a tiltott anyagok listájáról, így a Dél-koreai Téli Olimpián már használhatták is a versenyzők. A THC azonban feketelistás maradt, így a kannabiszból kivont, egyéb hatóanyag-származékokat is tartalmazó készítmények nem jöhettek szóba. 


Olvass tovább

Berobbant a gyógyfű Németországba

2018-05-04

Még egy év sem telt el azóta, hogy Németországban hozzáférhetővé vált a kannabisz gyógyászati célra, máris hiánycikként jelenik meg az országban. Tíz hónappal a gyakorlat bevezetése után már több mint 13 000 beteg támogatási igényét bírálták el pozitívan az országban.


Olvass tovább
szerző: CK

Kockázati tőke

Billegő kannabiszrészvények

2018-04-25

A brókervilág számára a marihuánarészvények szárnyalása mutatta meg az USA első legalizációit. Januárban a kaliforniai legális piac megteremtésével ismét hatalmas löketet kaptak a részvények, ám a Trump-kormány keménykedése miatt hamar zuhanni kezdett az árfolyam. Vajon 2018-ban érdemes még marihuánarészvénybe fektetni?


Olvass tovább
szerző: KT-SZM

Nemzetközi aktivizmus

Kannabiszolajjal gyógyítók Kanadából és Szlovéniából

2018-04-13

A szakmai konferenciával egybekötött prágai Cannafest-vásár ideális helyszín arra, hogy meghallgassuk néhány páciens beszámolóját, és eszmét cseréljünk egymással. Két nemzetközi kannabiszaktivistával, a kanadai Corrie Yellanddal és a szlovén Božidar Radišićcsel készült interjúnkból kiderül, hogy ők miként segítenek nap mint nap beteg embertársaikon.


Olvass tovább
szerző: CK

Európai medikálprogramok

A kannabisz nélkülözhetetlen a gyógyításban

2018-04-09

Január 1-jétől a dán betegeknek is lehetőségük nyílik az orvosi kannabisz használatára. A döntést a koppenhágai parlament december 18-án hozta meg, és ezzel egyidejűleg arról is rendelkezett, hogy az országban előállíthassanak kannabiszt.


Olvass tovább

Világbéke-terápia, depressziósoknak

2018-04-04

A tudomány kezdi alátámasztani, hogy Nixon félelme a pszichedelikus mámorban földanyáról és világbékéről daloló hippiktől nem volt alaptalan. Egy kutatás szerint ugyanis a varázsgombával átélt élmények természetbaráttá tesznek, de még a politikai nézeteinkre is kihatnak. 


Olvass tovább

Kannabiszklub Angliában

2018-03-23

Miközben Spanyolország visszatán-colna az évtizedek alatt kiépített és működési szabályokkal ellátott kannabiszklub-rendszerből, addig az Egyesült Királyságban épp ellentétes szelek fújnak. A rendőrség támogatásával és védelmével működik az első helyiség, ahol a tagok szabadon fogyaszthatnak kannabiszt. 


Olvass tovább
szerző: CK

Portugál export

Az orvosok támogatják a gyógyászati kannabiszt

2018-03-21

Portugáliát a világ a progresszív drogpolitikájáról ismeri, ám a kannabisz szabályozásának tekintetében még bőven lemaradt a szomszédos Spanyolországtól. Az orvosi kannabisz engedélyezésével Portugália ismét a tudományos eredményekhez igazíthatja drogügyi megközelítését.


Olvass tovább

Kampány Oroszországban

2018-03-16

A korábban uralkodó, szigorú drogtörvények világszerte enyhülni látszanak. Vannak azonban megdönthetetlennek tűnő bástyák, ahol még a dekriminalizáció is elérhetetlen célnak látszik. Ide tartozik Oroszország is, ahol emiatt kifejezetten meglepő, hogy egy elnökjelölt a legalizációval kampányol. 


Olvass tovább

Megjelent a CK Magazin 56. száma!

2018-03-13

Ahogy szoktuk, most is körülnéztünk a világban és összeszedtük nektek a legfontosabb, legérdekesebb híreket a kannabisz témában. Kiemeltem foglalkozunk Európa helyzetével, ahol sok helyen már a boltokban nemcsak palántákat, de CBD-tartalmú virágzatot is lehet árusítani, illetve venni. Végignéztük, hogy az egyes Európai országokban hogy alakul a gyógyászati kannabisz engedélyezésének ügye és milyen tendenciák figyelhetők meg Európa szerte. 


Olvass tovább