Greenfo

Kampány Oroszországban

2018-03-16

A korábban uralkodó, szigorú drogtörvények világszerte enyhülni látszanak. Vannak azonban megdönthetetlennek tűnő bástyák, ahol még a dekriminalizáció is elérhetetlen célnak látszik. Ide tartozik Oroszország is, ahol emiatt kifejezetten meglepő, hogy egy elnökjelölt a legalizációval kampányol. 


Olvass tovább

Megjelent a CK Magazin 56. száma!

2018-03-13

Ahogy szoktuk, most is körülnéztünk a világban és összeszedtük nektek a legfontosabb, legérdekesebb híreket a kannabisz témában. Kiemeltem foglalkozunk Európa helyzetével, ahol sok helyen már a boltokban nemcsak palántákat, de CBD-tartalmú virágzatot is lehet árusítani, illetve venni. Végignéztük, hogy az egyes Európai országokban hogy alakul a gyógyászati kannabisz engedélyezésének ügye és milyen tendenciák figyelhetők meg Európa szerte. 


Olvass tovább

CBD-dús komlófajták

2018-03-06

Egészségügyileg előnyös hatásai miatt kétségkívül a kannabidiol (CBD) kapta a legtöbb figyelmet a kannabisz összetevői közül az elmúlt években. A probléma csupán az, hogy a THC-vel ellentétben a kannabiszfajták CBD-tartalma rendszerint alacsony. Egy cég most új utat nyitott CBD-dús fronton a komló alkalmazásával. 


Olvass tovább
szerző: CK

Traumafeldolgozás MDMA-val

Minden eddiginél hatékonyabb terápia

2018-03-02

Az ecstasy tabletta érzelmileg megnyitja a használóját, és elmossa az énhatárokat – ennek köszönheti népszerűségét a partykultúrában. Ugyanezt a hatását aknázza most ki a pszichoterápia a súlyos traumák feldolgozására.


Olvass tovább

Oktatási célú droghasználat

2018-02-28

Több mint egy éve indította el YouTube-csatornáját a holland Drugslab, aminek videóin három fiatal különböző drogokat próbál ki tájékoztató és ártalomcsökkentő célzattal. Miközben egyre többen támadják a csatornát, a YouTube és a műsort támogató Holland Tudományos és Oktatási Minisztérium kitart mellette.


Olvass tovább
szerző: (x)

„Jack-Család” a Sweet Seeds® magbanktól

2018-02-23

Tizenegy év telt el azóta, hogy a Sweet Seeds® elkezdte felrajzolni az útját a kannabiszvilágban. Ez több mint elegendő idő volt ahhoz, hogy világszerte megkerülhetetlen magbankká váljon a kannabiszmagbizniszben. Az egyik elitklón, ami a Sweet Seeds® magbankba érkezett, egy Jack Herer volt, számtalan kedvező tulajdonsággal. 


Olvass tovább
szerző: CK

Tesztpilóták

A THC-tesztek fejlődése

2018-02-19

Az egyre változatosabb fűpolitikáknak köszönhetően új kihívások jelentek meg a drogtesztelésben. Ma már nem elég a THC kimutatása a szervezetből, de választ kell adni arra is, hogy hatás alatt áll-e az illető, vagy túllépett-e egy bizonyos THC-szintet. Vajon képes a technika az új igények kielégítésére?


Olvass tovább

A medikál Peruba érkezett

2018-02-12

Novemberben írta alá Peru elnöke azt a törvényjavaslatot, mely országszerte engedélyezi az orvosi marihuána használatát. Az új törvény lehetővé teszi a kannabisz gyógyászati célú birtoklását, értékesítését és szállítását, de nem engedélyezi a termesztést a páciensek számára. A kormánynak most össze kell állítania egy listát a hivatalos termesztőkről, akik felhatalmazást kapnak az orvosi recepttel rendelkező betegek kannabisszal való ellátására. 


Olvass tovább
szerző: CK

Izraeli tapasztalat

„Én építettem fel az izraeli orvosi kannabisz programot”

2018-02-06

A mára mintaként emlegetett izraeli gyógyászati kannabisz program rögös utat járt be. A kannabisz orvosi alkalmazása Dr. Yehuda Baruch irányítása alatt vált elfogadott gyógymóddá. A pszichiáterrel a program fejlődéséről, működéséről és jövőbeli kihívásairól a prágai CannaFesten beszélgettünk.


Olvass tovább
szerző: Biri Elvira

Kannabisz a magyar folklórban

„Ekkora legyen a kendtek kendere”

2018-01-30

A hagyományos kender termesztésének újjáélesztése kiemelt kormányzati törekvés, ami a hozzá kapcsolódó iparágak felvirágzását is magával hozhatja. De vajon felélednek-e ezzel párhuzamosan a kendertermesztéshez köthető népi hagyományok is eredeti formájukban?


Olvass tovább