Fű, bácsi, bocsi

Egy ex-heroinfüggőt csíptek nyakon az Egyesült Királyság-béli Basildonban, aki ópiát-sóvárgása enyhítésére fogyasztott és termesztett marihuánát. A Basildoni Bírák Szövetségének egyhangú döntése alapján a 62 éves Rodney Barrt egy hónap kijárási tilalomra ítélték – csak este 10 és reggel 6 közötti nem léphet utcára –, miután elismerte, hogy a lakásán talált, B kategóriába sorolt kábítószer az ő tulajdonát képezi.

Rod mini-ültetvénye már egy ideje észrevétlenül működött öröklakásában, ahol rendkívül komoly odafigyeléssel pátyolgatta növénykéit fóliasátra alatt. Vesztét egy rutin járőrözés okozta január 21-én, amikor is a lakása előtt elhaladó rendőrök felfigyeltek a gyanús illatokra. A kopók követték is remek szimatukat, majd rátaláltak a nyolc tő érett cannabisra.

A vádlott a bíróságon kifejtette, hogy nem azért szívott, mert így akarta feldobni mindennapjait, hanem súlyos heroin-addikcióját kezelte önhatalmúlag marihuánával, mely rövid idő alatt segített is neki kiszabadulni az erős drog bűvköréből. Ügyvédje, Mark Jerman, így nyilatkozott: „Elég különös, hogy valaki azért kerül bíróság elé, mert fél évtizedig tartó komoly függőségből menekült ki cannabis segítségével.” Állítja: ügyfele korábban állandóan körül volt véve kemény drogosokkal, szinte az összes „rossz arc” megfordult nála a városból. Ahelyett, hogy szakmai segítséget keresett volna a problémára, az ügyvéd azt javasolta Rodnak, hogy fogjon termesztésbe otthon, így el tudja kerülni a dealerekkel való érintkezést.

A bíróság elfogadta, hogy a nyugdíjas úr kizárólag személyes használatra termesztett, így csupán fél év közmunkára, és a fent említett kijárási tilalomra ítélték.

Hozzászólások

Új hozzászólás