Hollywoodi hírességek segítik a legalizációt

Akinek járt a kezében az augusztusi CK (és kinek ne járt volna?), az már tudja, hogy Hollywoodban teljesen normális, hogy egy sztár saját véleményt alkot egy aktuálpolitikai (illetve gazdasági, emberi jogi, stb.) kérdésről és a marihuána legalizációja mellett foglal állást. Most, hogy már mindössze szűk két hét maradt a kaliforniai szavazásig, több híresség úgy döntött, hogy ejt néhány keresetlen szót a szabályozott kannabiszpiac jótékony hatásairól.

A sztárok közül Danny Glover, Hal Sparks, Melissa Etheridge csütörtökön eleget is tett ígéretének és egy Hollywoodba szervezett sajtótájékoztatón közösen méltatták a 19-es indítványt. A mellrákjából való felgyógyulása alatt orvosi javaslatra marihuánát használó Etheridge elmondta, azt szeretné, hogy gyermekei ne bűnözőként, hanem egy felelős döntést meghozó felnőttként tekintsenek rá.

Az illusztris társasághoz csatlakozott Gary Johnson, Új-Mexikó korábbi kormányzója, a Los angelesi rendőrség ex-főparancsnokhelyettese, valamint a Marijuana Policy Project és más legalizációs szervezetek aktivistái is.

A jelek szerint nagy szükség lehet, az utolsó pillanatokra időzített coming outokra, mert bár a konzervatív Fox Tv felmérése szerint múlt szombaton még 46:47 arányú kiegyenlítettségben bírkóztak a felek a legalizációért folytatott küzdelem, a Public Policy Institute of California (PPIC) szervezet által szerda este közétett közvéleménykutatási adatok már 44:49-es arányú tilalompárti dominanciáról számolnak be, azonban továbbra is van 7%, aki vacillál. Nos, az ellenzők megtérítése mellett őket kell megkörnyékezni hasonló akciókkal az utolsó napokban.

Megosztom...