Jamaica 50' - Chezidek (JAM) az Akváriumban!

Gyertek és hallgassátok meg élőben az Akvárium klubban 2012 augusztus 1-jén, az Afro-soul Sound System hathatós segítségével, Gregory G. Ras , Selecta Áfonya közreműködésével  az Irie Zion szervezésében, Jamaica egyik autentikus modern roots énekesét. Chezideket Még időben szólunk, hogy ne fosszátok meg magatokat ettől az élménytől, legyen idő beírni a naptárba, összegyűjteni rá a pénzt, mert egyszeri az alkalom.

Chezidek

Chezidek első albumát 2002 – ben adta ki Harvest Time címmel, az igazi áttörést azonban  a 2004 – es év hozta meg számára. Azóta még inkább pozitív energiákkal felvértezve, szakadatlanul írja dalait az életről. Énekel szeretetről, az emberek közti igazságosságról és egyenlőségről. A világ számos fesztiválján megfordult és letette névjegyét, legyen szó a Montreux-i Jazz Fesztiválról Svájcban, Reggae Sundance- ről Hollandiában, Uppsala Reggae Festival- ról Svédországban, vagy éppen a Reggae Sunsplash, Sting fesztiválokról Kaliforniában.  Mindenhol lenyűgözi énektudásával és társadalomkritikus szövegvilágával a reggae kedvelőket és a laikus zeneszerető közönséget is.

Idén augusztusban pedig hozzánk is ellátogat egy soundsystem show keretében felhangzanak majd azok a világ bármely pontján ismert és közkedvelt nóták, mint a „Harvest Time” vagy a „Leave De Trees”, és hogy a több millió számítógép és konzol- GTA játékos kedvencét a „Call Pon Dem” – et ne is említsük.

Az ismert énekes még gyerekkorában kezdett el iskolai koncerteken a zene alapjaival megismerkedni és csatlakozott a St. Ann’s Bay Fúvós Zenekarhoz. Tanulmányai befejeztével Chilla Rinch művésznév alatt a helyi soundsystem kultúra erősítésén dolgozott, énekelt számos táncos összejövetelen és tehetségkutatókon. A vidéki létet feladva mint sok más előadó hazájában, ő is Kingstonba költözött, ahol megismerkedett Philipp „Fattis” Burell-lel és 2002 – ben kiadta a Harvest Time című nagylemezét.

Azóta már a kilencedik albuma is a magukra adó boltok polcaira került. Ő az az előadó, akiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, és róla a legtöbbet dalai mondanak el .
 


Selecta Áfonya

1998 őszén kezdett reggae zenével foglalkozni a Fix rádióban.
Ebben az évben alapította meg első soundsystemünket Rasztaműhely néven. Első nagyobb fesztivál fellépésük: 99-ben az Lb27 Reggae Campen volt .
2000 tavaszán átigazolt a Tilos rádióhoz Dj Christian aka Gaulamin műsoraiban játszott kezdetben , majd saját műsora lett ami a mai napig is szerdánként reggel 5-7h hallható Rasztaműhely címmel az fm 90.3 frekvencián,vagy interneten a www.tilos.hu oldalán.
2000 őszén meghívást nyert Londonba, a Red Bull Zeneakadémiára,ahol a világ legjobb lemezlovasaitól tanulhatta a legjobb mixelési technikákat...
Reggae műfajból: David Rodigan, Saxon Sondsystem képviseltette magát.

A dj suli után megnyíltak a lehetőségek több londoni és hazai klubban is .
szinte az összes nyári fesztiválon megfordult már,és azóta is aktívan részt veszek a hazai reggae kultúra népszerűsítésében, terjesztésében...

Az Afro-soul Sound System

Az Afro-soul Sound System idén ünnepelte 6. születésnapját. Az elmúlt évek alatt nevük ismerős lehet számos reggae fesztiválról, hiszen jártak a Ladánybene 27 tábortól elkezdve, a Skalandon, vagy később a Simmer Down táborban és még csak most értek haza a Love & Unity eseményről. Máris ízzitják a lemezeiket, szettjeik során törekednek arra, hogy eredeti hanghordozóról, a reggae zene számos szeletét felvonultató  muzsikáit prezentálja a közönség számára, fókuszálva olyan hangokra is, akik még Magyarországon bemutatásra szorulnak. Így jutott el 2008 és 2009 – ben a modern roots énekesnő Empress Ayeola is hazánkba, öregbítve Jamaica és a reggae zene hírnevét. Rádióműsoraikat hallgatni lehet az interneten, egyrészt szerdánként este 6 – 9 között a www.liberatedradio.com – on illetve csütörökönként a www.reggaewave.net – en este 7 – 9 között az Afro-soul Sound legfiatalabb tagja Junior Nabu válogat kedvenc lemezeiből.

Ezúttal Chezidek oldalán tűnnek fel, mintegy nyomatékosítva elkötelezettségüket a modern roots zene értékei mellett. A esti line up pedig: Sebő, Chi-Korea és remélhetőleg a sound alapító szebbik fele is csatlakozik Sista személyében.

Gregory G.Ras

Riddim Colony énekes-frontembere, nemzetközi szinten is egyre elismertebb reggae énekes-mc.  A Célja a hiteles, autentikus de saját reggae muzsika és a pozitív üzenet terjesztése. Keep di fire blazing! Rootstól a dancehallig, akusztikustól az elektronikusig minden stílusban kipróbálva önmagát.


 
Helyszín
: Akvárium Klub
Időpont: 2012.08.01.

Line Up:

Kapunyitás: 20.00
Warm Up:20.30 Afro Soul Sound
21.30 Gregory G. Ras

22.00: CHEZIDEK (Jam)

After Party: Selecta Áfonya

Belépő 2200Ft.

info: iriezion.hu

Hozzászólások

Új hozzászólás