Kapudrog szülők

Jó hírünk van azok számára, akik szeretnék életben tartani a kapudrog elméletet: egy amerikai kutatás azt az eredményt hozta, hogy a szüleiket havonta legalább egyszer részegen látó tinédzserek kétszer hajlamosabbak berúgni a mértékletesen alkoholizáló szülők gyermekeinél, ráadásul háromszor akkora eséllyel cigiznek és spangliznak.

A felmérés tehát kimondja: a részeges szülő kapudrog!
A hír azért nem annyira vidám, mert az amerikai kamaszoknak valamivel több, mint a fele látja havonta minimum egyszer részegen egyik vagy mindkét felmenőjét. Így a régi dogma felülbírálásra szorul: nem az ifjak fejét kéne túlzó és hiteltelen drogellenes reklámokkal tömni, hanem a szülőknek kéne emlékezniük a karma tanítására, miszerint az ember tettei következményekkel járnak! Szülőként beszélhetünk arról, hogy mennyire káros a kábítószer, ne próbáld ki soha, elindulsz a lejtőn és a többi, de ha a műsorunk végeztével bevágunk néhány felest, majd helyretesszük az akadékoskodó asszonyt (Mama a helyén marad!), akkor ne csodálkozzunk, ha az absztinencia magvainak elhintésére tett kísérletünket nem fogja teljes siker koronázni. Márpedig azok a tinédzserek, akik havonta legalább egyszer berúgnak, a teszt egyéb pontjaiban is eltérő eredményeket mutatnak. Többek között négyszer akkora eséllyel képesek egy óra leforgása alatt marihuánát szerezni, négyszer akkora valószínűséggel ismernek olyan személyt, aki visszaél a receptre kiadható gyógyszerekkel, rendszeresen drogozik vagy iszik.
Rajtunk ráadásul az sem segít sokat, ha nagy nézettségű tévéműsorok főműsoridőben propagálják a mértéktelen piálást (lásd a vacsora közben lerészegedő celebeket), és az sem, hogy a gyógyszerlobbinak köszönhetően a reklámok minden tünetet tablettákkal enyhítenének. Ezek után próbáljunk meglepődni azon, hogy 35 ország tinédzsererei közül nálunk a legelterjedtebb a gyógyszerre ivás

Megosztom...