A Medikál Bringatúra célba ért

Három nappal és 400 km-rel a valenciai start után a 2014-es Medical Cannabis Bike Tour célba ért Barcelonában. Az idei tekerés a legfrissebb folytatása volt annak az útnak, ami a kannabisz rákellenes tulajdonságainak általános elismerését célozza.

A tavaly elkezdődött hagyomány idén tovább folytatódott. A március 11–13. között Valenciától Barcelonáig tartó tekerés ezúttal 100 000 euro támogatást gyűjtött össze. A közös tekerésen idén 55 kerékpáros vett részt szerte Európából, az USA-ból és Kanadából, akiknek biztonságáról kísérőautók gondoskodtak a teljes úton, végig Spanyolország gyönyörű vidékein, a nagy kaland minden örömén és nehézségén át. A gyógybringások az összegyűjtött összeget a madridi Complutense Egyetemnek ajánlották fel, ahol Manuel Guzman és Guillermo Velasco kutatóorvosok úttörő gyógyászati vizsgálatokat végeznek a kannabisz ráksejtpusztító képességéről. Dr. Velasco elmondta: „A Gyógyászati Kannabisz Biciklitúra egy csodálatos esemény. A sport mint eszköz hozzásegít, hogy a kannabiszt valami egészségessel kössük össze, és ezzel hívjuk fel a figyelmet a gyógyászati kannabiszra, és gyűjtsünk pénzt a támogatására. Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen az összegyűjtött összeg segítségével újabb lehetőségek nyílnak meg előttünk a kannabisz rákellenes hatásainak kutatására.”

A túrát szervező Luc Krol szerint „A bringázás hatalmas siker volt. Az idei útvonal jóval keményebbre sikerült, de megcsináltuk. A csoport úgy működött, mint egy nagy család: mindenki beletette a részét, hogy a túra megvalósuljon, és bajtársiasságot gyakorolt a nemes cél érdekében. Köszönetet kell adnunk a szponzorainknak is, akik támogatásukkal előteremtették a független kutatás anyagi kereteit. A küldetésünk tovább folytatódik, úgyhogy gyere, és csatlakozz hozzánk a következő évben!” A bringatúra részleteibe az esemény honlapján és a YouTube csatornáján lehet mélyebb betekintést nyerni.

Hozzászólások

Új hozzászólás