Megjelent a CK Magazin 47. száma!

Ha annyi ezresünk lenne, ahányszor megkérdeztétek tőlünk, hogy mikor várható Magyarországon fűreform, akkor már mi is plakátkampányt indíthatnánk a kannabisszal kapcsolatos hiteles információk terjesztéséért. Bár konkrét lépésekről továbbra sem beszélhetünk, már pislákol a fény az alagút végén. Fél év leforgása alatt a kormány hirtelen felkarolta a hasznos (ipari) kender ügyét, a 4K! mellett a Liberálisok is legalizációs aláírásgyűjtésbe kezdtek és megértük az első magyar gyógyászati kannabisz konferenciát is. Itt mutatkozott először a nyilvánosság előtt a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület (MOKE), aminek az elnöke ambiciózus tervekről számolt be nekünk, melyekhez ezúton is várják a lelkes új tagok csatlakozását. 

Bár kormányunk még nem halad öles léptekkel a fűszabályozás enyhítése felé, lassan mintha kezdene ráeszmélni, hogy nem feltétlenül jó ötlet a kistelepüléseket ellátó dizájnerdrog-dealer hálózat fenntartása. Már egy államtitkár szájából is elhangzott, hogy minél előbb stratégiát kell kidolgozni a helyzet megoldására. A rendőrség ennek ellenére azt mondja, hogy mindenki nyugodjon le a ’csába, urai ők a helyzetnek, különben is, a dizájner-törvényeinknek mindenki csodájára jár Európában. Szerintünk inkább azt nézik leesett állal, ahogy a műfű és a kristály példátlanul elöntötte országot. Német etnofarmakológus interjúalanyunk nemes egyszerűséggel úgy véli, hogy a tiltás kizárólag politikai okokra vezethető vissza. Christian Rätsch szerint nem kell „lebutítani” a kannabiszt a gyógyításhoz, hiszen az elme lecsillapítása, a jobb közérzet elérése és a világ színesebben látása is hozzátartozik a terápiás alkalmazásához. Az ősz, a levélhullás és a szüret időszakának közeledtével mi egyebet is kívánhatnánk, mint jó közérzetet, nyugodt elmét és a világ színesebben látását. 

 


Ízelítő a CK Magazin 47. (2016. szeptemberi) számából:

 

ORVOSI KANNABISZ MAGYAROKNAK
Nem kell attól tartanunk, hogy elfogy a tennivaló

Négy év online működés után az Orvosi Kannabisz Facebook-oldal működtetője megalapította a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesületet (MOKE), amit elnökként irányít. A kis létszámú szervezet ambiciózus terveket dédelget, aminek ha csak a fele megvalósul, akkor rövidesen a hazai orvosok fogják a betegeket tájékoztatni az itthon előállított kannabisz jótékony hatásairól.


 

 

KENDERNEK LÁTSZÓ TÁRGY
Csekély hajlandóság a műfű kisöprésére

Herbál, biofű, zsálya, spice – szeretnénk hinni, hogy egyre többen tudják, miféle vegyszereket takarnak ezek az elnevezések. A szintetikus kannabinoidok öt-hat éve élvezik vendégszeretetünket, és eszük ágában sincs távozni. A következőkben ismertetjük az állami szervek, a tudomány és a segítőszervezetek véleményét arról, hogy mit tudunk ma ezekről a szerekről, és mivel tudnánk távozásra bírni őket.

 

 

 

BAJOR KANNABISZ SZÖVETSÉG
Bajorországban is lehet majd kendert termeszteni? 

 A Bajor Kannabisz Szövetségnek ambiciózus tervei vannak 2016-ra: Bajorországi Kannabisz Terápiás Központ néven a maga nemében egyedülálló intézményt akarnak alapítani München tőszomszédságában. A Vaclav Wenzel Cerveny által megálmodott létesítményben kannabiszpácienseknek segítenének meggyógyulni és újra normális életet élni.

 

 

 BLOKKOLT TARTALMAK
 Az online fűreklámvadászat túlkapásai

 A kannabisz legális szabályozása egyike azoknak a témáknak, amikkel a Facebook látványosan nem tud zöld ágra vergődni. Idén újult erővel csapnak le a fogyasztásra buzdító és a füvet értékesítő posztokra és hirdetésekre, melyek sértik a korábban lefektetett irányelveiket. A legnagyobb probléma, hogy ezt sehogy sem sikerül a gyakorlatban következetesen végrehajtani. 
 

 

 

Hozzászólások

Új hozzászólás
Kiss Arnold Ákos - 2016-10-02 - 16:41:28

Kannabisz termesztés

Az Egyesült Államokba legálisan lenne átvevő akinek engedélye van a forgalmazásra, termesztésre. Ha exportra termelném itthon, akkor is büntetnének??? Tud valaki segíteni az exportra történő előállításban??? Ákos