Megjelent a CK Magazin 50. száma!

Végül csak összegyűlt a kellő számú aláírás annak érdekében, hogy talán mégse legyen a Közpénzlopás Világszervezetének (lásd még NOB és egyéb nemzetközi sportszervezetek) az egyik állandó központja Budapest. A sikeres aláírásgyűjtésen felbuzdulva valaki indított is egy újabb online petíciót kannabiszügyben, konkrétan a legalizációért. Volt már ilyen jó sok, és mindig van 150-200, néha talán pár ezer ember, aki lájkolja is. Ahhoz képest, hogy egy lájk mekkora energiabefektetés, elég szomorú számok ezek. Ennek azonban nem az az oka, hogy mindenki be van szarva, épp ellenkezőleg.

Aki egy ilyen petíciót aláír, vagy korábban eljött egy marchra, vagy egyáltalán képes és hajlandó tenni valamit azért, ami fontos neki, az már megtette a magáét. Volt önálló akarata, elképzelése, és otthagyta a langyos lábáztatót, elindult a mély vízbe, és minden bizonnyal megtalálta a helyét valamelyik nyugat-európai városban. Az osztrák határ túloldalán már azt termeszthet, amit akar, saját használatra 26 gramm még az utcán is lehet nála, de persze nem baj, ha nincs ötösével szétcsomagolva! Senki nem tekinti bűnözőnek csak azért, mert szív, egész egyszerűen azért, mert amit csinál, az nem veszélyes a társadalomra. Más a helyzet, ha valaki lelkiismereti okokból szeretne füvezni és e célból nem rest egyházat alapítani és híveket gyűjteni maga köré. Utánajártunk, hogy mennyire vehetőek komolyan a spirituális szerhasználatra létrejött egyházak a nagyvilágban és hát pont a gandzsaegyházaknál rezeg a léc. A gyógyászati célú használat elfogadtatása viszont megállíthatatlan: csak a mostani számban négy európai ország esetén is komoly fejleményekről tudunk beszámolni! Ezzel egy időben a nemesítők is egyre nagyobb figyelmet szentelnek a gyógyászati célból alkalmazható fajták fejlesztésének, melyek közül bemutatjuk a legújabbakat, valamint körbejárjuk a potencia kérdéskörét is rekreációs és orvosi szemszögből egyaránt. Minderről pedig – szinte el sem hisszük! – a CK 50. kiadásában olvashattok, úgyhogy örüljetek velünk!  

 

Ízelítő a CK Magazin 50. (2017. márciusi) számából:

AZ ÍZEK TEREMTÉSE
In memoriam Franco Loja

A kannabisz az egyik legváltozatosabb és legösszetettebb növény a földön, ezernyi különböző tájjellegű fajtával és keresztezéssel. A természetben évszázadokon át lezajlott bámulatos diverzitás exponenciálisan fokozódott az emberi beavatkozással a nemesítés és szaporítás során. Cikkünkkel a Green House Seed januárban elhunyt fajtavadászra, Franco Lojára emlékezünk.

VALLÁSSZABADSÁG VAGY TROLLKODÁS?
Kannabiszegyházak az USA-ban és Európában

A szabad vallásgyakorlás olyan közös érték, melynek zavartalanságát számos emberi jogi egyezmény és deklaráció biztosítja. Az elmúlt években ezekre az egyezségekre hivatkozva jelentek meg az első próbálkozások a kannabiszegyházak létesítésére, vallási, spirituális céljaikat azonban a törvényhozók rendre megkérdőjelezik. Nem is teljesen alaptalanul.

CSILLAGKÖZI BETÉPÉS
Módosult tudatállapot az űrben 

Sokan tapasztalatból is tudjuk, hogy egy jól megrakott space cake könnyen kilőhet minket az űrbe – ahogy azt a neve is mutatja. De milyen élményre számíthatunk, ha eleve az űrben majszolnánk el egy hasismuffint, például egy marsi expedíció során? Egy neves kutatócsoport azon dolgozik, hogy minél előbb megválaszolja a kérdést.

A POTENCIA BŰVÖLETÉBEN
Különleges igényeket célzó nemesítések

A legális fűpiacok megjelenésével mára a boltokban is látható, amit korábban csak kutatásokban és híradásokban olvashattunk: gyarapodásnak indultak a kifejezetten potens, 20% THC-tartalmat is meghaladó fajták. Kérdés azonban, hogy új jelenséggel van-e dolgunk, kell-e tőle tartunk, illetve valóban ezek-e a legnépszerűbb fajták. 
 

Hozzászólások

Új hozzászólás