Megjelent a CK Magazin 54. száma!

Amíg élelmes európai országok már ma is euró százmilliókat kaszálnak évente a kannabisz iparból, addig mi abból próbálunk identitást képezni, hogy merünk saját magunk ellenségei lenni. Állunk a legjobb nyugati szélben és nem arra használjuk, hogy eljussunk oda ahol élni és gyarapodni lehet, hanem hogy bemutassuk, hogy mi széllel szemben is tudunk pisálni! Beleértve a katolikus spanyolokat, a meglehetősen konzervatív osztrákokat, a leginkább nyugatos, de azért elég keleti gondolkodású cseheket, vagy a hozzánk hasonlóan mellőzött, csak épp a nyugati periférián tengődő portugálokat, mindenki fel tudta fogni, hogy a kannabiszt körülvevő nemzetközi hangulatból csak profitálni lehet.

A jobb és baloldali európai pártok mind felfogták, hogy a kannabisz ipar szabályozása szavazatokat, munkahelyeket, adóbevételeket teremt és még kampányolni is lehet azzal, hogy mi érzékenyek vagyunk az emberi szenvedésre és elismerjük a betegek jogait, mi elkaszáljuk a feketepiacot és odabaszunk még a drogmaffiának is. Mindenki felfogta, hogy ezen bukni gyakorlatilag nem lehet, mivel az emberek így is úgy is szívnak, a kérdés csupán az, hogy ki zsebeli be az anyagi és a politikai hasznot. Ne legyenek illúzióink, a kannabisz akkora üzlet, hogy a fentiek közül egyik kormány sem fogja hagyni, hogy önszabályozó legyen, sem azt hogy olyanok arassák le a legnagyobb hasznot, akik nem juttatnak belőle eleget az e célra kijelölt pártalapítványoknak. A jobb sorsra érdemes 4K! és témában ma már kizárólag a személyes véleményét megfogalmazó Együtt elnök Juhász után végre Magyarországon is felkarolta a témát egy – jelenleg még – parlamenti képviselettel is bíró párt és azt állítják, hogy minden áron keresztül viszik azt. Az elképzelésük szakmailag még nem igazán kiforrott, helyenként inkább tűnik választási kampánynak, mint olyan szándéknak, amihez komoly szakemberek is csatlakozni tudnak. De legyünk optimisták és adjuk meg az esélyét annak, hogy ebből akár még bármi is lehet. A részletekről megkérdeztük a Liberálisok ügyvivőjét és egy dologban határozottan egyet tudunk érteni vele: a jelenlegi szabályozásnál valóban minden elképzelésük korszerűbb és hatékonyabb. Csak ki ne derüljön, hogy ezt a tervet is Moszkvában kell jóváhagyatni!

 

Érettek vagyunk a legális kannabiszra
„A 2022-es választások fontos témája lehet a legalizáció”

Az elmúlt két évben a Magyar Liberális Párt (MLP) alaposan ráfeküdt a legalizáció témájára. Sermer Ádám elnökhelyettes szerint mind a társadalom, mind a pártok kezdik megérteni az ügy fontosságát, ezért Magyarország sem kerülheti el a közeljövőben a teljes körű legalizáció bevezetését.

Gandzsa a felespohárban
Hogy ne borulj meg a keveréstől

Minden szerhasználat fontos szabálya, hogy a kockázatok csökkentésének érdekében mellőzzük több szer keverését. Az egyik legklasszikusabb mix a fű és az alkohol, ami sokaknál alap, mások viszont kerülik, mint a tüzet. Cikkünkben összeszedjük, hogy mivel magyarázza a tudomány a rosszulléteket.

Kannabisszal a rák ellen
A marihuána gyógyászati célú alkalmazásának engedélyezése közérdek

Röviddel a Mary Jane előtt találkozót beszéltünk meg Dr. Franjo Grotenhermennel Berlinben. Ki akartuk használni az alkalmat arra, hogy orvosként kikérjük a véleményét a gyógyászati kannabisszal kapcsolatban, valamint hogy elbeszélgessünk vele az Orvosi Kannabisz Munkacsoportról és a „Kannabisszal a rák ellen” címmel megjelent új könyvéről.

A társadalmi aktivizmus terméke
Òscar Parés a spanyol kannabiszklubokról

A katalán parlament a közelmúltban fogadta el a kannabiszpiacot szabályozó törvényt. A Jogriporter interjút készített a Nemzetközi Etnobotanikai Oktatási, Kutatási és Szolgáltatási Központ (ICEERS) igazgatóhelyettesével a kannabisz újraszabályozásáról, melyet változtatás nélkül közlünk.

Hozzászólások

Új hozzászólás