Mother’s Finest

Amikor a Sensi Seeds csapata bemutatta újgenerációs Sativáját, a Mother’s Finest-t, az egyből óriási sikert aratott: első helyezést ért el a 2002-es Cannabis Cup „Sativa” kategóriájában. A „Mama kedvence” egy Haze-től származik, melyhez híres, éveken keresztül tökéletesre csiszolt Sensi-gének is társultak: olyanok, mint Jack Hereré vagy Jack Flashé. Emiatt a Mother’s Finest egyértelműen Haze-domináns fajta, édes-savanyú ízzel, melyhez eksztatikus szellemi élmény párosul.
Természetesen, mint minden Sativa-hajlamú variáns esetében, nála is ki kell várni a teljes virágzást, ám a legtöbb Haze-hibridhez képest még mindig gyorsabban teljesít. A korai stádiumban gyorsan növekszik, akár 140-160 cm magasra is megnőhet, így a kevés hellyel rendelkezők jobban teszik, ha hamar virágzásnak indítják. Ezt könnyen megy, hiszen már a kisebb palánták fényciklusa is beállítható 12/12 órára.
A növény gubói a virágzás kezdetén toboz alakúvá formálódnak, hosszú szőrű kelyhei pedig szinte „végigvágtatnak” a száron és az ágazaton, hogy minden egyes szártagnál összetalálkozzanak a fürtökkel. Az ezt követő időszakban lándzsa formájú virágai lenyűgöző, lime-zöld színű gubókká fejlődnek, s dús kristályokkal függnek alá. Amint a bibék besötétülnek, a Mother’s Finest kelyhei megduzzadnak és megkeményednek, tovább növelve ezzel a gyantás mirigyeket szaporító területeket.
Virágzási ideje 8-10 hét, utána akár 120 grammot is learathatunk róla. 120 grammnyi gyümölcsös Skunk, földszerű Afghanica és erőteljes fenyő-Haze lágyan kavargó aromájával megáldott gubó! Mennyei íze és illata lenyűgöz minden kenderkedvelőt – még a legkifinomultabb Sativa-rajongók is megnyalják utána mind a tíz ujjukat. Hatása ugyan kissé lassan bújik elő, de amint megérkezik, szokatlanul tiszta bizsergésben részesít. Nemhiába, a mama kedvence, az a mama kedvence.

 

Megosztom...