NORML: A korszak eljövetele

Jelenleg is zajlik az a nagyszabású nemzetközi konferencia Denverben, amelyet a legnagyobb észak-amerikai legalizációs szervezet, a NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws) hívott életre – immáron negyvenedik alkalommal. A háromnapos esemény – amelyen igyekeznek számos aspektusból megközelíteni az elhibázott marihuána törvényeket, és következetesen érvelni ellenük – a hangzatos „2011: a korszak eljövetele” címet viseli.

Számos informatív előadás mellett, mint amilyet például a Harvard Egyetem professzora, dr. Lester Grinspoon tart majd az orvosi marihuánáról, a konferencián április 21-e és 23-a között jelentős hangsúlyt kap a politika. Míg nálunk szinte az is elképzelhetetlen lenne, hogy például Budapest főpolgármester-jelöltjei egy nyilvános vita során akár csak érintsék ezt a témát, addig a közelgő denveri választás esélyesei kimondottan a marihuánával kapcsolatos kérdésekről szólalkoztak össze egy moderált beszélgetés során.

A későbbiekben többek között terítékre kerülnek olyan topikok, mint a „marihuána kezdeményezések 2011-12”, vagy a „Kannabisz a konyhában”, a „NORML 40 éve” valamint a „Marihuána nemzet: fogyasztói statisztikák”. A törvények újragondolását támogató képviselők szintén felszólalnak a konferencián. Közülük is a legnagyobb figyelmet minden bizonnyal Jared Polis kapja, aki a nyilvánosság előtt már többször is élesen kritizálta a szövetségi kormány beavatkozását az állami marihuána szabályozásokba. „Anno megpróbálkoztunk már az alkohol tiltásával, de nem jártunk sikerrel. Azt hiszem, ugyanez a helyzet most a marihuánával” – nyilatkozta korábban Polis.

A konferencián persze bőven lesz majd lehetőség a kikapcsolódásra is. Fellép például Bob Marley fia, Ziggy Marley (akinek épp a minap jelent meg Marijuana Man című képregénye), a Sipervillainstársulat elhozza a Bluebird színház egyik különleges produkcióját, melyet 4,20$-s belépőért lehet megtekinteni. A nashville-i énekes/dalszerző Greta Gaines fogja elénekelni a rendezvény főcímdalát a „Mile High NORML-t”. Mindemellett a szervezők gondoskodtak arról is, hogy a látogatók kender-alapú élelmiszereket kóstolhassanak meg, és egyéb workshopok szintén színesítik a rendezvényt.

Megosztom...