Ortega Indica

Az idei év egyik „legtermékenyebb” magkereskedő cége a Dutch Passion. Tizenöt legsikeresebb fajtájukat nemcsak, hogy különböző színekkel és kártevők elleni bevonatokkal gazdagították, hanem öt vegyes csomagba is szétosztották azok számára, akik több mint egy fajtát kívánnak kipróbálni egyszerre.

A két kültéri mixet úgy válogatták össze, hogy a bennük rejlő magok az északi és a déli éghajlatokon egyaránt életképesek legyenek, míg a beltéri csomagok összeállításánál figyeltek arra, hogy az egy tasakba kerülő fajták egyazon termesztőhelyiségben is jól megférjenek egymás mellett. Mindemellett pedig újabb variánsokkal is bővítették széles termékpalettájukat.
Közülük íme egy különleges gyógyászati kenderfajta, az Ortega Indica, amely a hetvenes évekből származó Northern Lights #1 és egy másik erős Indica keresztezéséből született. Forgalomba hozatala előtt egy héttagú tesztcsoport vizsgálta hatásait. Véleményük szerint az Ortega Indica lefekvés előtti füstöléshez kiváló, hiszen altató- és nyugtatószerként, de akár fájdalomcsillapítóként is remekül alkalmazható.
Hatása közepes, ám rendkívül átható erejű, miközben füstje természetes, fűszeres, dohányszerű aromát ereget. Az Ortega Indica másik fontos jellemzője – amit más Indicánál még nem tapasztaltunk –, hogy használata másnap reggelre nem okoz homályos tudatot. A fogyasztók számára ez ismerős érzés, ám aki altatókat vagy nyugtatószereket szed, a mellékhatások miatt szintén ritkán ébred friss tudattal. Az Ortega Indica szívása után alig érezhető a kannabisz előző esti hatása.
A fajta növényei kistermetűek (törpeszerűek), tömörek és igencsak egységesek. A legjobb eredményeket beltéri vagy mérsékelt éghajlatokon történő növényházi termesztés során érhetjük el. A kültéri betakarítást célszerű október harmadik hetében megejteni. A virágzási idő 8-10 hétig tart, ezt követően közepes mennyiségű, de tömör, vaskos gubókkal ajándékoz meg minket.
Szeretne valaki vele begyógyulni?

Megosztom...