Ötödik tekerés a gyógyászati kannabiszért

Tavasszal a bringások világszerte a kannabisz sportnaptár egy speciális dátumára melegítenek – a Medical Cannabis Bike Tour-tekerésre! Az MCBT16 Szlovénia hegyeiből kiindulva a dombokon át fog eljutni Észak-Olaszországba. Ötödik alkalommal kerül megrendezésre ez a rendkívüli kaland, amit 2012-ben még két biciklista kezdett el. Idén a várakozások szerint akár 100 bringás is csatlakozhat. A május 17–19. közötti túra három napja alatt a résztvevők 420 km-t tesznek meg, hogy május 20-ra megérkezzenek a bolognai Indica Sativa Trade-show-ra. 

A támogatók ismét a bringatúra mögé álltak, hogy egy igazán inspiráló ügyet karoljanak föl. Idén az esemény elérte a kitűzött 350000 eurós célt, amivel a kannabinoidok (THC és CBD) független kutatásait támogatják a rákos betegségek kezelésére. A vizsgálatok a madridi Complutense Egyetem kutatásaira épülnek, melyet a GEINO (spanyol neuroonkológiai kutatócsoport) is segít. A spanyol egészségügyi hatóságok támogatásával a vizsgálatok rákellenes kezelések kiegészítéseként fogja alkalmazni a kannabinoidokat. Független támogatás révén a kutatás nyílt forrású, nem profitcélokat, hanem a tudományos ismeretek gyarapodását szolgálja. „Izgalmas év ez számunkra” – nyilatkozta az esemény szervezője, Luc Krol.

Az idei bringatúra révén végre elegendő pénz gyűlt össze, hogy az év későbbi részében elkezdődhessenek a klinikai vizsgálatok a rákos betegek kannabinoiddal történő kezelésére. A bringatúra évről évre nagyobb lesz, és világszerte egyre elismertebb, ausztrál és amerikai meghívásokkal. Az MCBT minden évben terjeszti az igét arról, hogy pattanjunk bringára, és pedálozzunk a pozitív változásokért! Ez alkalommal az MCBT üzenetét Dél-Európába juttatjuk el. Olaszországban fontos változások történnek, és a gyógyászati kannabisz széles körű elfogadásra került, ami nagyon bátorító. Olaszországnak és Szlovéniának fantasztikus bicikliskultúrája van, ezért nagyon várjuk, hogy arra kerekezhessünk az MCBT-vel.

Hozzászólások

Új hozzászólás