A szerb reggae meglepetés

Amikor még áprilisban-májusban felkerültek az indulók a 10. Rototom zenei tehetségkutatóra, szerkesztőségünk elvetemült tagja végig hallgatta az összes induló hanganyagát, külön figyelve a magyarokat is felvonultató kelet-európai csoportra, de nem gondoltuk volna, hogy majd egy hónap múlva ebből a csoportból kerül ki a versenykiírás győztese. (Abban viszont reménykedtünk, hogy esetleg valamelyik magyar csapat eljut a döntőig.)

Akárhogy is a szerb Irie Fm-nek sikerült az, ami még senkinek ebből a régióból. Bár csoportjában a közönség szavazás után az utolsók között ballagott, a zsűrit meggyőzhette a beküldött hanganyag, és harmadikként jutatta őket tovább a prágai elődöntőbe, többek között a Dubaku Band-del együtt. Aki élőben nézte az eseményt, látta, hogy bizony a szerb csapat odatette magát és tovább is jutott. Saját bevallásuk szerint is nagyon jók voltak és megérdemelten jutottak az udinei döntőbe. A PalaCus Club közönsége előtt a hat győztes mérte össze tudását. A meglepetés most sem maradt el, hiszen amint azt már említettük még sosem nyert a kelet-európai csapat, maga mögé utasítva, olyan reggae nemzetek képviselőit, mint az Egyesült Királyság vagy éppen Franciaország.

Az Irie Fm jutalma pedig hogy idén fellépnek Európa legnagyobb reggae fesztiváljain, úgy mint Rototom Sunsplash (Benicàssim, Spanyolország), United Island Festival (Prága), Summerjam (Köln), Reggae Radio Station Summer Festival (Milánó), Reeds Festival (Zürich), Mighty Sounds Festival (Csehország.), Sardinia Reggae Festival (Sassari, Szardinia), Uprising Reggae Festival (Pozsony), Reggae Sun Ska (Pauillac, Franciaország) és a Foundation Reggae Festival (La Coruña, Spanyolország). 

Gratulálunk nekik!

 

Hozzászólások

Új hozzászólás