Tatabánya drogmentes lett

…hála a rendőrség áldozatos munkájának, akik lecsaptak a környék maffiavezérének professzionális körülmények között nevelt ültetvényére. Na jó, pontosítsunk: lefoglalták egy 15 éves kamasz két egyedből álló „vadkender-ültetvényét”, amit egy szekrényben, energiatakarékos izzóval nevelgetett.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a történethez kedélyesen hozzáfűzte: „A növények nem fejlődtek méteresre, de ahhoz elegendő levelet hoztak, hogy a fiatalember egyszer-egyszer jó hangulatba kerüljön.” A szakértőknek ezúton jelezzük, hogy a marihuána leveleinek THC tartalma átlagosan 1-2% körül, valahol a pszichoaktív szint határán mozog és az ránézésre is látszik, hogy értékelhető virágzat ezeken a növényeken soha sem fejlődött volna. Ha pedig a közveszélyes bűnöző a rendőrségi nyilatkozatnak megfelelően tényleg vadkendert termesztett, akkor nyugodtan ejthetik is ellene a vádat. A keresett növény ugyanis nem a vadkender, hanem annak nemesített fajtája, a kannabisz lesz…

De lássuk, mire jutott a tatabányai lakók életét fenyegető termesztő (fotó: kemma.hu):

 

 

A két kép között néhány apró különbség található. Tetszik látni, melyek ezek?

Mit is mondott a napokban Téglásy Kristóf, a NEFMI ifjúságügyi főosztályvezetője? Hogy a cél nem a fogyasztók kriminalizálása, hanem a terjesztők kézre kerítése? Akkor esetleg a fentihez hasonló ültetvények tulajdonosait keressék, ne a két aszott növényét energiatakarékos izzóval tetszhalálban tartó kamaszokat!

Megosztom...