A.M.S.

Az AMS Sativa és Indica keresztezése magas terméshozammal és rendkívül erős ellenálló képességgel bír a penész és gubórothadással szemben. Eredetileg egy svájci Sativa-növényről van szó, melyet a Ticino- régióból származó, szintén svájci Indicával kereszteztek. Az eredmény meghökkentő volt: indica-domináns növény összetett, édeskés ízzel, mely rendkívül erős testi és intenzív pszichés hatással bír. A növény mérete közepes, kedvező ágazatszerkezete révén külön támasztékot nem igényel. Toboz formájúvá fejlődik, az erős ágazat pedig megfelelő támasztékot nyújt a gyorsan növekedő, tömör gubóknak. A szártagok (internodium) mérete átlagosan 6 és 10 cm között mozog, a növény levelei vastagok, és sötétzöld színben pompáznak. Az apróbb levelek kissé átfedik egymást az enyhe indica-dominancia miatt.
Az AMS THC-tartalma átlagosan 15%, a CBD értéke 1% fölött mozog, így sok páciens és gyógyászati felhasználó számára is kiváló fajta. A kellőképpen magas CBN-érték – átlagosan 0,7% – miatt nyugtató hatással bír. Igazán kellemes a legtöbb „füstölő” számára, bár nem igazán „utazós”.
Az AMS illata nagyon erős, egyszerre édes és csípős. Az Indica miatt édeskés, amit a Sativa rendkívül csípős háttere szépen kiegyensúlyoz.
Gyorsan és könnyen növekszik, erős rostjai révén ideális kültéri termesztésre, de beltéren is kiválóan szerepel. Az AMS kilenc hét alatt elvirágzik, de már a nyolcadik héten lehet aratni. Mégse kapkodjunk, mert a sietséggel lemaradunk a kilencedik héten elérhető összetett ízhatásáról. A Green House Seed Company azt tanácsolja, várjuk meg a teljes érést a maximális zamat és pszichés hatás elérése érdekében.
A virág szerkezete tömör: nagy kerek kelyhek és rózsaszines-barna árnyalatú szőrök.
Tapasztalatuk szerint a földben termesztett AMS nyújtja a legédesebb ízt, míg a hidroponikus rendszerekkel elérhető terméshozam akár 700 g/m2 is lehet. A mediterrán térségben az AMS kültéri betakarítási ideje október eleje, de a feminizált magok révén tökéletes hatékonysággal nevelhetjük a növényt akár beltéren is. Semmi mást nem igényel, csak a szokásos gyengéd odafigyelést.

Megosztom...