Akik köszönik, jól vannak

Orosz heroinkereskedő, mexikói drogkartell-vezér, tálib katona és egy díler csaja: hogy mi a közös bennük? Nos, mindannyian piszkosul gazdagok, köszönhetően a nemzetközi kábítószer tilalomnak, ami a kezükben hagyja az adózatlan, dollármilliárdos üzletet. A Társaság a Szabadságjogokért “megszólaltatott” közülük néhányat, ezzel üzenve az ENSZ Kábítószerügyi Bizottságának, amely holnap kezdi meg éves ülését Bécsben.

Ötven éves az első ENSZ Kábítószer Egyezmény, amely azzal az utópisztikus céllal született, hogy megszabadítsa a világot a kábítószerektől. Ez a fél évszázad azonban csak arra volt elég, hogy az alvilág, a maffia, és a különböző – sokszor fegyveres – bűnözői csoportok biztos bevételi forráshoz jussanak. Erre hívják fel a figyelmet azok a videóüzenetek, amelyeket a TASZ a TÁP Színházzal közösen készített.

Bár várható, hogy a Kábítószerügyi Bizottság (CND) megemlékezik a jeles évfordulóról, talán még valamiféle kétes önigazolásra is sor kerül, de ünneplésre – mint ahogyan az alábbi kisfilmekből kiderül – csak a szervezett bűnözői csoportoknak lehet okuk.

 

Az orosz heroinkereskedő köszöni a drogtilalmat

Egy mexikói drogkartell vezére is igazán boldog lehet

A drogpénzből jut fegyverkezésre is bőven

És neki sem kell aggódnia Louis Vuitton miatt…

Megosztom...