Alkohol vs. kannabisz

Egy újabb kutatás látott napvilágot a Tengerentúlon, amely azt bizonygatja, hogy az alkohol igenis veszélyesebb drog, mint a marihuána.

Két kaliforniai egyetem kutatói ezúttal a tinédzserkori szerhasználat hosszú távú agyi hatásait vizsgálták, s megállapították, hogy a tizenévesek esetében a rendszeres marihuánafogyasztás kevesebb negatív idegrendszeri elváltozást okoz, mint a sűrű „tintázás”.
Az alkoholfogyasztó kamaszoknál rendellenességet tapasztaltunk az agy méreté­ben, a fehérállomány működésében, és a megismerőképesség fejlődésében is. A kannabiszfogyasztók szintén mutattak elváltozásokat a „tisztán élőkhöz” ké­pest, de jóval csekélyebb mértékben – áll a kutatók jelentésében, amit a Clinical EEG and Neuroscience tudományos magazin januári számában közöltek.
A kutatás eredményeire reagálva az amerikai kannabisztörvények reformálásáért küzdő szervezet, a NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws) igazgatóhelyettese, Paul Armentano elmondta, hogy fenntarthatatlan a jelenlegi helyzet, amelyben az állami rendelkezések a keblükre ölelik a szeszt, miközben a bizonyíthatóan kevesebb egészségügyi kockázattal járó marihuánát tűzzel-vassal irtják.

Megosztom...