Auto Wappa

Paradise Seeds fajtanemesítője, Luc legújabb alkotásai többek között az Auto Acid, az Auto Whiteberry, az Auto Jack és az Auto Wappa, melyek a legjobb beltéri fajták automatikus változatai, összhangban a jelenlegi vetőmagpiaci trendekkel. De vajon milyen mértékben sikerült Lucnek az automatikus változatokkal az eredeti fajták tulajdonságait megközelíteni? Ez a kérdés fogant meg a német termesztő Growolff agyában is, amikor elkezdte az Auto Wappa vizsgálatát.

Még 2009-ben olvasott egy Wappa-leírást, és azon töprengett, vajon az Auto Wappa esetén elérhetők-e az eredeti jellemzők, mint az édes, gyümölcsös illat, a nagy terméshozam, a sok gyanta és a magas potencia. Luc azt ígérte, hogy az Auto Wappa rendelkezik majd elődje tulajdonságaival, és nagyon hasonlít az eredetire. Azt mondja róla: az Auto Wappa egy könnyen termeszthető növény, édes, gyümölcsös virágzattal, amit kiváló termés-levél arány és „meglepően erős” hatás jellemez. Az Auto Wappa a törzskönyve alapján 50% Indica és 50% Sativa, de természetesen hordoz néhány ruderalis gént is, melyek automatikusan virágzó fajtává teszik. Beltéren az életciklusa 60-65 nap a csírázástól a virágzásig, szabadban egy kicsit több, körülbelül 70 nap. A virágképződés nagyon erőteljes, a fejlődő növények sűrű Indica-stílusú virágzatot és nagyon jó virág-levél arányt mutatnak, mindenhol a növényen. Az Auto Wappa-fajtának a meglepően gazdag, nagy mennyiségű gyanta ezüstfehér bevonatot ad, sőt lehet, hogy ez a világ leggyantásabb automatikus fajtája, ami valaha Growolff kezébe került. Nem csoda, hogy az illata erős, szuperédes és gyümölcsös, ruderalis jellegek nélkül.

Az Auto Wappa szárítása és érlelése során még intenzívebb édes és gyümölcsös illata után Growolff természetesen tele volt várakozásokkal, amikor először megkóstolta. Már néhány slukk is – finoman édes és enyhe, mentes minden ruderalis jellegtől – meghaladja ezeket a várakozásokat: a hatalmas Indica-kalapács lesújt a fejre, majd egy relaxáló utazásra küld a völgy mélyére, ám közben kedélyes és vidám majdnem két órán keresztül. „Egyszerűen elképesztő, ez az Auto Wappa-alma valóban nem esett messze a fájától! – dicsérte Growolff, ezzel az automatikusan virágzó fajták egy magasabb szintre léptek, abszolút kiemelkedő és minden bizonnyal a legjobb az eddigi automatikus fajták közül.”

Megosztom...