Az inhalátoroké a jövő?

Izraelben már javában folynak a klinikai kísérletek azokkal az újfajta, könnyű dozírozhatóságot biztosító kannabisz inhalátorokkal, amelyek remélhetőleg még ebben az évben megjelennek a piacon. Az asztma, illetve más tüdő- és légúti megbetegedések kockázata egyre több pácienst késztet arra, hogy valamilyen alternatív fogyasztási formát válasszon a szívás helyett. Az egészségre és a környezetre gyakorolt hatása miatt nem minden módszer egyformán alkalmas a gyógyhatású növényi kannabinoidok szervezetbe juttatására. Szerencsére a páciensek a szájon át vagy a nyelv alá adagolható szerektől a külsőleg alkalmazható, bőrön át felszívódó készítményekig számos termék közül választhatnak. Így a marihuána hevítése is egy olyan megoldás, amely egészségügyi szempontból kedvezőbb az elégetésénél.

A vaporizátorok azon betegek számára készülnek, akik azonnali hatásra vágynak, ám nem szeretnék füst formájában magukhoz venni az adagjukat. Izraeli tudósok olyan újfajta kannabisz inhalátorok kifejlesztésén dolgoznak, amelyek nemcsak a rákos betegek fájdalmát mérséklik, de asztmás és más légúti betegségekben szenvedők számára is enyhülést nyújtanak, hiszen a kannabisz fő hatóanyagát pontosan mérhető és dozírozható mennyiségben juttatják be a páciensek szervezetébe. A jelenleg zajló klinikai vizsgálatok már az Izraelben az idén bevezetésre kerülő új gyógyszerengedélyezési folyamat részét képezik.

Miként működnek ezek az újfajta inhalátorok és mennyiben különböznek a szokásos vaporizátoroktól? A páciens által előzetesen meghatározott mennyiségben párologtatják el a készülékbe töltött, standard CBD-tartalmú kannabisz kivonatot, így a pontos adagolás többé nem jelent problémát.

Az új inhalátorok várhatóan még ebben az évben beszerezhetők lesznek az izraeli patikákban. Az ország állampolgárai tehát receptre vagy orvosi javallat alapján rövidesen minden további nélkül hozzájuthatnak egy-egy ilyen praktikus készülékhez.

Megosztom...