Big Bang

A holland medikál páciensek tudnának a legtöbbet mesélni a Green House Big Bang nevű fajtájáról, mivel számos ilyen típusú növényt adományozott Arjan a Holland Marihuána Egyesületnek. A Medikál Marihuána Intézetben (SIMM) hosszú ideig kísérleteztek és válogatták a legjobb genetikákat, ami Franco elmondása szerint Hollandiában a jelenleg legnemesebb és legtisztább variánst eredményezte.

A Big Bang éppen ezért leginkább gyógyászati hatásairól ismert, és a holland gyógyszertárakban receptre kapható.
A fajta egy skunkvariáns, melyet a híres Northern Lights és El Niño genetikákkal kereszteztek. A növény THC- (15,5%) és CBD- (1,5%) értéke igen stabil, épp ezért választották ki gyógyászati célú alkalmazásra. A Big Bang nem csak a páciensek egyik kedvence, de a 2001-es Cannabis Cupon a nagyközönség tetszését is elnyerte, melyet harmadik helyezéssel honorált. E természetes gyógyszer előállítása nem nagy kihívás, igen könnyen elboldogulunk vele, kis- és nagyméretűre is nevelhetjük, tökéletes választás kezdő termesztők számára. A Big Bang egy erős növény, le se tagadhatná a származását, formája rendkívül kerek és bokorszerű. A szártagok közötti távolság rövid, ezért a gubók közel helyezkednek el egymáshoz, és kiválóan formálódnak. A növény gyorsan virágzik, de a gyanta kialakulása csak a virágzás utolsó két hetében hirtelen, robbanásszerűen várható (talán pont ezért kapta a Big Bang nevet). Az illata leginkább a zöldalmáéhoz hasonlít, íze friss, gyümölcsös. A virágzási időszak beltéren 8 hét, a Green House javaslata szerint hagyjuk érni még 1-2 hétig, hogy a gyantaképződés elérje a tetőfokát. Kiválóan alkalmazható a SOG (Sea of Green) és SCROG (Screen of Green) termesztési módszerekhez. A várható hozam 600-800 gramm/négyzetméter körül alakul. Kültéren az északi éghajlatokon október elején érik be, délen április elején. A kinti terméshozam akár egy kilogramm is lehet növényenként.
A Big Bang az egyik legolcsóbb feminizált mag a piacon. Nyugtat és ellazít, mivel egy természetes fájdalomcsillapító, ami ráadásul nem is kerül sokba. A szép csillogó gyantával bevont gubók olyan ínycsiklandóak, hogy néha azt kívánjuk, bárcsak fájna valamink.

Megosztom...