Bubba Kush

A Bubba Kush névvel illetett fajta a Green House Seed egyik új üdvöskéje. A baba olyannyira gyerekcipőben jár, hogy a mai napig várják a THC-tartalom eredményeit a laboratóriumból. Ettől függetlenül, ha megnézzük a genetikáját, nagyjából következtethetünk a tőle várható hatásokra és teljesítményre.
A Bubba Kush a Bubble Gum és a Kush család fajtáinak keresztezéséből jött létre. Ebből már tudhatjuk, hogy a növény Indica-domináns, és alakja inkább bokorszerű, mint fenyőfa formájú.
A Bubble Gumról azt tartják, hogy az USA középnyugati részéről származik, pontosabban Indiana állambeli termesztőktől. A növény génjeit innen vitték át New Englandbe, ahonnan Hollandiába került. Ott hozták létre számos variációját és generációját e fajtának, amiből végül megszületett a négyszeres Cannabis Cup- győztes Bubblecious. Elnevezését édes illatáról és ízéről kapta, ami igencsak hasonlít a cukorkáéra. Mivel Indicáról van szó, a növény alacsony és zömök, nagy levelekkel és tömör, erős gubókkal rendelkezik. A fajta számos eredeti tulajdonsággal bír, amit akár védjegyének is tekinthetünk. Édes ízén és illatán kívül, hatása erősen testi, mégis eufórikus.
A kannabisz Kush-fajtái szinte kizárólag Indicák. A „Kush” nevet a Hindu Kush-hegység miatt kapták, ahonnan származik, és ahol több ezer éven keresztül termesztették. Eme édeskés illatú növény külseje szintén alacsony és zömök. (A Kushok némely változata Indica és Sativa keresztezése, ami nagyobb terméshozamhoz vezet.) Az említett két genetika kombinációiból jött létre tehát a Bubba Kush, amit Amerikában már sokkal jobban ismernek: számos kaliforniai medical marihuánaklubban megtalálható. Az ottani tesztcsoport szerint a keresztezés nagyon édes fajtát eredményezett, kellemesen testi, nyugtató hatással, mely leginkább gyógyászati célra alkalmazható, mivel kiváló fájdalomcsillapító.
A Kush-fajták szerkesztőségünk kedvencei. Bármilyen kombinációból is ered, eddig mindig megérte megismerni. Testi hatásai miatt társas tevékenységekre nem kifejezetten alkalmas, mert kissé bezárhat, de ha kedved van kusholni…?!

Megosztom...