Cultiva 2013: az érzékek fesztiválja

Az ausztriai kendervásár, a Cultiva október 18. és 20. között újra megnyitja kapuit: idén is több mint száz kiállító mutatja be a kenderipar újdonságait. Az egyedülálló, 42 méter magas bécsi üvegpiramis 8000 négyzetméteres botanikus kertje – csakúgy, mint az elmúlt években – egyedi atmoszférájú, nagyszerű helyszínt nyújt mindehhez.

A vásárra szokás szerint nemzetközi előadók is érkeznek, akik a Cultiva-kongresszus keretein belül számos témában tartanak előadást: többek között a kender gyógyászati és ipari felhasználási lehetőségeiről, arról, hogy élelmiszerként hogyan (lenne) hasznosítható, de ugyanígy szó lesz a jogi aspektusokról is. Hogy a kender kitűnő élelmiszer-alapanyag, nem csupán verbálisan, hanem a gyakorlatban is kiderül: a Cultiva Főzőshow mesterszakácsai a kiállítás minden napján kenderrel készült ételeket kínálnak a látogatóknak. A vásár ideje alatt neves DJ-k pörgetik a bakelitet, esténként pedig kerti tábortűz gondoskodik a kellemes atmoszféráról – így a Cultiva valóban az érzékek fesztiváljává válik.

 

Az idei vásár mottója a balkáni kapcsolat. Horvátország EU-csatlakozásával ugyanis egy új, érdekes piac nyílt a kenderipar számára, a Cultiva éppen ezért meghívta az összes érintett boltot Horvátországból, hogy bemutatkozhassanak a vásáron. Mellettük az új uniós tagországról és kultúrájáról szóló előadások színesítik a programot, horvát ételkülönlegességek is terítékre kerülnek, az esti partik pedig kimondottan a dél-európai ritmusok jegyében zajlanak majd. A DJ-k mellett fellép a Balkan Tango Vibes, és fő műsorszámként élő koncertet ad a Deladap. A koncerteknek a kertben felállított sátor ad otthont, így azok rossz idő esetén sem maradnak el, látogatásuk pedig Cultiva-belépővel ingyenes.

Újdonság, hogy a belépő mellé minden látogatót meglepünk egy kuponfüzettel, a benne található kuponok a kiállítók különleges ajánlataira válthatók majd be. Érdemes tehát azonnal jegyet rendelni a www.cultiva.at oldalon, amely magyar nyelven is teljes egészében elérhető.
Találkozzunk a Cultiván!

Megosztom...