Cultiva Bécsben

Hetvennél is több kiállító, több tucat elő­adás, megannyi koncert, három nap, egy piramis és minden, ami kender. Bécs mellett, a vösendorfi rendezvénypiramis október 10. és 12. között a Cannabis Sativa mekkájává változik – ekkor rendezik ugyanis Ausztria első, nemzetközi kenderszakvásárát, a Cultivát.

A „kenderkonferencia” – amelyhez hasonlót egyébként számos más európai nagyvárosban már több éve, rendszeresen tartanak – elsősorban a kendernövényben rejlő hatalmas ipari, gazdasági és kereskedelmi lehetőségekre hívja fel a figyelmet. Kender alapanyagú termékek a gitártól a nokedliig, termesztési eszközök és eljárások a bioműtrágyától egészen a high-tech üvegházig mind megtalálhatók lesznek a szakvásáron.
A hosszú hétvégére kutatók, szakértők és professzorok is érkeznek Vösendorfba, a Cultivát ugyanis előadások és nyílt kerekasztal-beszélgetések kísérik végig. Az érdeklődők többek között Marco Rendától, a kanadai Treating Yourself magazin főszerkesztőjétől hallhatnak majd előadást a kanadai kenderterápiák eredményességéről, az ENCOD részéről Joep Oomen a Cannabis Social Clubokról, azaz azokról a civil egyesületekről beszél majd, amelyekben a tagok kizárólag saját használatra, belső zárt hálózatban nevelhetnek kendert – legális keretek között. „Kannabisz mint csodaszer” címmel a berni egyetem farmakológiai kutatóintézetének professzora, dr. Rudolf Brenneisen tart előadást, de lesznek még ipari, jogi és társadalmi vonatkozású beszélgetések is.
Az esti kikapcsolódásról nemzetközi DJ-gárda gondoskodik. Magyarországot az Irie Maffia, valamint a Paso képviseli.

Megosztom...