Előzetesben a salzburgi CSC vezetője

Németországban és Hollandiában már szabad a pálya, de még az Amerikai Egyesült Államok lakosságának 95 százaléka is támogatja az orvosi marihuána legalizálását. Erről az idilli állapotról más országok páciensei csak álmodhatnak. Mi több, pillanatnyilag kifejezett zaklatásnak vannak kitéve, ugyanis a politika és a bűnüldözés tovább folytatja háborúját a világ legsokoldalúbb gyógynövénye ellen.

A salzburgi Cannabis Social Clubnál (CSC) tartott tizedik házkutatás során a rendőrség 37 kendernövényt foglalt le, majd előzetes letartóztatásba helyezte az intézmény vezetőjét, a súlyosan beteg Wilhelm Wallnert. A végrehajtó ezzel egyidejűleg a CSC 180 idős tagját is belerángatta a koncepciós perbe, és szabálytalan eszközökkel vallomástételre kényszerítette őket, hogy keményen megleckéztesse Wallnert. A vádak a továbbértékesítéstől a pénzmosáson át a csalásig terjednek. Hiába van hat orvosi igazolása is arról, hogy a fájdalmai csakis kannabisszal enyhíthetők, és nem viseli el a bezártságot, az orvosi marihuána mozgalom élharcosa március eleje óta előzetes letartóztatásban van. A zárkában akarata ellenére morfiumot és pszichiátriai gyógyszereket pumpálnak bele, amitől már többször is elveszítette eszméletét.

„Ezt a magunk részéről egyértelmű megfélemlítésnek tartjuk, tekintve, hogy ő a leghangosabb kannabiszaktivista Ausztriában” – kritizálja a Hanf-Institut (Osztrák Kenderintézet) vezetője, Toni Straka a páciensekkel szemben alkalmazott Rambo-módszereket, majd így folytatja: „Az Osztrák Köztársaság tényleg eurómilliókat akar elkölteni a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjainak meghurcolására? Pedig már azt reméltük, hogy a drogpolitikába végre egy kis emberség is vegyülhet.”

Megosztom...