Gerillakertészek Németországban

A „Néhány Önkormányzati Virággyerek” nevű csoport akciójának következtében idén nyáron egész Göttingen kültéri termesztővé vált. Az aktivisták ugyanis több tízezer magot ültettek el júniusban az egyetemi város különböző pontjain, hogy így tiltakozzanak az elnyomó drogpolitika ellen.

A német városban a rendőrök jelenleg is hajkurásszák a növényeket a nyilvános parkokban, a veteményeskertekben, balkonládákban és minden lehetséges kültéri helyszínen. A héten az egész város megtelt dinamikusan cseperedő palántákkal, amit a meglepett lakók lelkesen fotózni, majd posztolni kezdtek minden lehetséges fórumon.

A rendőrség szóvivője vasárnap bejelentette, hogy eddig hetven, esetenként már virágzó növényt távolítottak el, többüket a rendőrkapitányság elől, és biztosította a lakosságot, hogy minden kannabiszra hasonlító növényre hasonló sors vár. A kékek az online megjelent fotók alapján próbálják beazonosítani az illegális veteményesek helyszíneit. Időközben megszólalt a Virággyerekek szóvivője is, aki sérelmezte, hogy nem lehet a városban békésen nézegetni ezeket a szép és hasznos növényeket, ugyanis Németországban teljességgel tiltott a termesztésük. Elmondta azt is, hogy akciójukat komoly előkészületek előzték meg, amibe nagyon sok energiát fektettek. Hát az már biztos, hogy a gerillakertészkedés híre eljutott Magyarországig! És úgy fest, hogy a rendőrök még egy darabig nem dőlhetnek hátra, hiszen a beszámolók szerint újabb és újabb növények bukkannak fel a legváratlanabb helyszíneken!

Megosztom...