Gorilla Autoflowering

Egy potenciacsoda autovirágzó változata

Mindazok imádni fogják az önvirágzó Gorilla Autoflowering variánst, akik rövid, hűvös nyarak jellemezte éghajlatú területeken foglalkoznak kannabisztermesztéssel. A szuperpotens Gorilla „auto” verziója ruderalis-génjeinek köszönhetően valamivel erőteljesebb és robusztusabb növény feminizált elődjénél, ugyanakkor – ahogyan azt a neve sejteni engedi – a fejlődése is lényegesen gyorsabb nála.

Hozam

szempontból az önvirágzó fajta nem különbözik számottevően a feminizált Gorillától. Ha szabad ég alatt óriási növényeket szeretnénk nevelni, az „auto” nem igazán jó választás, hiszen a csírázás után körülbelül 30 nappal már virágozni kezd – a vegetációs időszakát pedig nem tudjuk meghosszabbítani. Ám amint az ebben a kannabiszdinasztiában megszokott, a termés minőségét inkább a gyanta mennyiségében kell mérnünk. Márpedig a ruderalis-gének nem befolyásolják negatívan a trichomák működését, így a Gorilla Autoflowering gyantatermelése is egészen kimagasló!

Aroma és íz

A Gorilla Autoflowering aromájában egyértelműen a benzines vonások dominálnak. Már a Gorillának is erősen gázolaj-illata volt, az autovirágzó OG Kush-sal keresztezve azonban még intenzívebbé váltak a kőolajos jegyek.

Hatás

Az önvirágzó Gorilla THC-tartalma ugyan nem csekély (akár 19% is lehet), durván ütősnek azért mégsem mondhatjuk ezt a variánst. Miközben az eredeti fajta maga volt a potenciacsoda, az „auto” verzió valamivel halványabb. Ám ezzel együtt sem szabad alábecsülnünk az erejét, ugyanis intenzív, először euforizáló, majd narkotizáló és relaxáló hatást fejt ki a szmókerekre.

Termesztés

A Gorilla Autoflowering a Dinafem Seeds Gorilla-változatai közül a legkönnyebben termeszthető variáns. Egyáltalán nem érzékeny a fotoperiódus hosszára, rapid, robusztus növekedésű, és a csírázás utáni 75. napon már betakarítható. A kezdő growerek is bátran megpróbálkozhatnak vele, hiszen a ruderalis-gének garanciát jelentenek a sikerre. Persze ez a növény sem bánja, ha melegebben tartják és rengeteg fényben fürdetik – ilyenkor nagyobbra nő és több termést produkál. Ugyanakkor a hűvös klímát és a fényhiányt is jól viseli, anélkül, hogy a hozama komolyan megsínylené.

Megosztom...