Hawaiian Snow

Úgy látszik a Hawaiian Snow hírneve 2003 óta megkérdőjelezhetetlen. Megerõsítette ezt a CK olvasóinak szavazata is. A növény őrületes sikert ért el a 2003-as High Times Cannabis Cupon, kétszáz szavazattal utasítva maga mögé a többi „versenyzőt”. A bírák szerint a Hawaiian Snow az egyik legnagyobb siker a kannabisz történelmében.
A nőstény növény Hawaiiról ered, a hím pedig Laoszból; keresztezésük öt évig tartott. A Hawaiian Snow – laoszi vonalának köszönhetően – egy gyorsan növekedő Sativa lett, ezért célszerű inkább beltéren termeszteni. Persze a szabadban sem hagy cserben. A negyedik héten az alsó ágak metszésével segíthetjük a felfelé ívelő növekedést, és ezzel késztethetjük a minél nagyobb gumók termelésére is. A növény növekedési folyamata és felépítése is egyszerűen nagyszerű, szártagjai ugyanis megfelelő távolságra helyezkednek el egymástól. Nevelése során célszerű minden héten átöblíteni, s így a nyolcadik héten már láthatóvá válnak a gyönyörű fehér színben pompázó kristályok. Példátlan gyantatermelő képessége miatt a Hawaiian Snow rendkívül ragacsos.
Jellemzően édeskés íze folytán füstölése is kellemes, noha a háttérben itt-ott némi keserédes aroma felfedezhető. Emellett egyszerre keverednek benne a savanyú és édes, hagymára és fára emlékeztető illatok – nemhiába, hogy egyedi fajtáról beszélünk. A Hawaiian Snow-t a tapasztalt szmókerek és az erős gubókat kedvelők kiválóan ismerik tiszta Sativa-hatásáról: lassan lopakodik, aztán egyszer csak berobban, majd elrepít, és csodálatos tapasztalatban részesít.
Kültéri nevelés során az északi éghajlatokon október és november között érik be, míg délen akár már júniusban arathatjuk. A betakarítás során a kisebb levelek könnyen leválnak a gubókról, ezért célszerű azokat kézzel leszedni, úgymond „manikűrözni”.
A Hawaiian Snow THC-tartalma 18% körül mozog, CBD-értéke 0,59%. A Green House szerint ez a növény a legnagyobb sikert hozta el számukra, bemutatkozása óta pedig számos műkedvelő kedvencévé vált. Gratulálunk e tökéletes fejlesztéshez; már tudjuk, hová lett a Hawaii-i hó!

Megosztom...