Himalaya Gold

Ez a különleges Indica már 1995 óta a Greenhouse kollekciójához tartozik. Elnevezését a származási helye ihlette: 2500 méter magasból, Nepál és Észak-India határáról, a Himalája hegyeiből érkezett Európába. A Greenhouse fajtái közül ő a legmagasabbra növő és a legnagyobb leveleket eresztő Indica.
A Himalaya Gold kiváló választás kültéri termesztésre, mivel erős, és jól tűri a zord időjárást. Persze azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem tudják megoldani a kültéri termesztést: ez a fajta beltéren is jól „viselkedik”, és 8-9 hét alatt beérik. Az északi féltekén – kültéri termesztés során – szeptemberben, míg az Egyenlítőtől délre már áprilisban learathatjuk.
A Himalaya Gold-ot nagyobb méretű konténerekben ajánlatos termeszteni, mivel gyökerei viszonylag nagy teret igényelnek. A legjobb terméshozam érdekében célszerű a negyedik héten az alsó leveleket megmetszeni, hogy a légáramlás megfelelő legyen a növény aljánál, és a kártevők se mászhassanak fel rajta. A metszés emellett a növény felfelé ívelő növekedését is elősegíti. Már az ötödik héten látható, amint a kelyhek összeérnek, hogy virágot formáljanak. A hatodik héten – a fényadag változásakor – a növény „megérti”, hogy új szakasz kezdődött életében, és ezt követően már nem a növekedésre összpontosít, hanem a gubók kivirágoztatására. A Himalaya Gold figyelemre méltó tulajdonságai közé tartozik, hogy a felső ágai is nagyon vaskosak, szinte magukba szippantják a tápanyagokat és az energiát. Szártagjai messze helyezkednek el egymástól, szerkezete pedig finoman szólva is különleges: függőlegesen felfelé ívelő ágazata között hatalmas gubókat növeszt, s ezzel tulajdonképpen stabillá teszi önmagát.
A Himalaya Gold íze egyszerűen fantasztikus: 14,76%-os THC-tartalmával felemelően kellemes útra repíti fogyasztóját, aki – Indicáról lévén szó – leginkább a testi hatásokban gyönyörködhet. Bár a Cannabis Cupon még nem indult, számos kertészeti rendezvény díjával gazdagította már a Greenhouse éremgyűjteményét.
Az odafigyelő gondoskodást magas terméshozammal, kristályképződéssel, erős és sűrű gubókkal, no és persze gyönyörű hatással, káprázatos ízzel hálálja meg. Gubói szinte versenyeznek egymással, hogy melyikük nő nagyobbra. Sok sikert kívánunk nekik!

Megosztom...