Ideje megmozdulni

Sokan talán nem is tudjátok, hogy a CK magazint, első magyar nyelvű kannabisz magazinként még 2008-ban adtuk ki. Az elmúlt közel 15 évben ezt összesen 73 lapszám követte. Megírtunk közel 2500 oldalnyi cikket és interjút, részt vettünk számtalan rendezvényen és eseményen, és folyamatosan arról beszéltünk mindenkinek, hogy a kannabiszt szabadon hozzáférhetővé kell tenni elősorban a betegek, a kannabisz páciensek számára, de legjobb lenne mindenki másnak is.

Tíz évvel ezelőtt, 2012-ben adtuk ki a Medijuana magazint német nyelven, először Ausztriában, aztán Svájcban és Németországban, majd 2018-ban Csehországban és egy évvel később Lengyelországban is. És most egy következő nagy lépéssel teljesen digitális formátumokra állunk át. Több okból is úgy döntöttünk, hogy a magazinok nyomtatott kiadását részben megszüntetjük, illetve azok példányszámát jelentős mértékben csökkentjük.

Ez a munka, Mindaz, amit az elmúlt 15 évben közösen sikerült, elérnünk – például az, hogy Németországban és Európa legtöbb országban ma már nem arról beszélünk, hogy kell-e legalizálni a kannabiszt, hanem arról, hogy hogyan –, szóval mindezt nélkületek, az olvasók nélkül nem tudtuk volna megvalósítani. Köszönjük, hogy szeretitek és keresitek a magazint a mai napig és reméljük, hogy az online felületeken, a Youtube-on, Instán, TikTok-on, Reditten is kitartóan követtek majd bennünket.

És, hogy ott mire számíthattok: rendszeresen jelentkezünk ismeretterjesztő videókkal, érdekes, izgalmas hírekkel a kannabisz világából, fajta ajánlokkal, termesztési tippekkel, kender alapú receptekkel és életmód tanácsokkal, valamint helyszíni riportokkal és élő bejelentkezésesekkel. Meglátogatunk magos cégeket, boltokat, coffeeshopokat, részt veszünk rendezvényeken és fontosabb eseményeken, tüntetéseken, konferenciákon, bemutatjuk nektek a kannabisz ipar legismertebb figuráit, és beszélgetünk a témáról zenészekkel, művészékkel, politikusokkal és persze veletek.

Szóval, ha szenvedélyesen szereted ezt a növényt, és ha velünk együtt úgy gondolod, hogy a tiltás ideje lejárt, vagy ha csak érdekel ez a téma, akkor keresd a magazin online felületeit és támogasd a legalizáció ügyét azzal, hogy csatornatagként segíted a munkánkat, akár anyagilag akár ötletekkel, javaslatokkal, aktív részvétellel, kommentekkel, megosztásokkal, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet, hogy a kannabisz nem csupán egy rekreációs élvezeti szer, hanem az egyik legsokoldalúbb és leghasznosabb növény, sokaknak gyógyszer, élelmiszer, de környezetbarát ipari nyersanyag és kiváló energianövény is egyben. A legrosszabb, amit tehetünk, hogy erről nem veszünk tudomást.

 

Mi azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy kiszabadítjuk a kannabiszt az elnyomásból, elhallgatásból és mindenki számára nyilvánvalóvá tesszük, hogy ebben az esetben sokkal többről van szó, mint élvezeti használatról, hippiskedésről és bulizásról. Emberi sorsok alakulása, emberi életek minősége, emberek egészsége, betegek kezelése, gyógyulása függ attól, hogy szabadon hozzáférhető-e a kannabisz!

Eddig is már sok eredményt értünk el együtt. 15 évvel ezelőtt még bíróság elé akartak minket állítani, csak mert beszélni mertünk erről, de ma már mindenki látja, hogy nincs más út. Ezt az ügyet rendezni kell! Támogasd a legalizáció ügyét, támogasd a kannabisz pácienseket és a jogainkért épp a bíróságon küzdő civil embereket, azzal hogy segítesz felerősíteni a hangjukat!

Száz szónak is egy a vége: kövess minket YouTube-on!  https://www.youtube.com/@cannabis_kultusz

Előre is köszönjük!

Megosztom...