Kalifornia legnagyobb dolgozói szakszervezete legalizálna

Ahogyan szép lassan közeledünk a novemberi legalizációs szavazáshoz, a kampány hajrájában egyre markánsabban rajzolódnak ki a kaliforniai erőviszonyok. Azon talán senki nem csodálkozott, hogy az alkohol- és a rendőrlobbi a tiltást támogatja, az viszont kellemes meglepetés, hogy a 700 ezer tagot számláló Alkalmazottak Nemzetközi Szakszervezete (SEIU) támogatni fogja a legalizációért folytatott kampányt.

A pontos összeg egyelőre még nem ismert, de minden hozzájárulás sokat segíthet abban, hogy a tévében végre ne csak a legalizációt ellenző, hanem a támogató reklámok is megjelenhessenek. A szakszervezet elnöke, bizonyos Bill A. Loyd levelet fogalmazott a legalizációs kampány vezetőinek, melyben leírta, hogy a forrásaik oroszlánrészét Jerry Brown kormányzóvá választására fordítják, de emellett a legalizációs indítványt is támogatják és amennyire a kapacitásaik engedik, együttműködnek a kampányban. Lloyd azért támogatja a legalizációt, mert segíthetne az új munkahelyek teremtésében és az állam bevételeinek növelésében, aminek felhasználásával többet lehetne fordítani az egészségügyre, az oktatásra és a gyermekbarát szolgáltatásokra, a családsegélyekre, illetve az idősek és a fogyatékkal élők megsegítésére.
Ezeket az érveket vajon hányan gondolják végig hazánkban, amikor a legalizáció vagy legalább az ésszerű szabályozás szóba kerül?

Az ellenzők abban reménykednek, hogy a szakszervezet inkább erkölcsileg, mintsem konkrét anyagiakkal fogja támogatni a legalizációs kampányt, hiszen a szervezetnek magasabb prioritásaik is vannak ennél. A SEIU azonban Kaliforniában már 15 helyszínen támogatja az egészségügyi programokat, a hosszú távú ellátást, valamint az állami és a helyi önkormányzatokat, úgyhogy minden esély megvan a jelentős anyagi támogatásra. A nyilatkozat ráadásul további jelentős donorok számára is világossá teheti, hogy milyen előnyökkel járhat a legalizációs indítvány támogatása és adományozásra ösztönözheti őket.

Megosztom...