Kaya

A Kaya egy jellemzően Sativa fajta 8–15% közötti THC-tartalommal, amit a Nirvana kifejezetten kezdő beltéri és szélsőséges éghajlaton „dolgozó” kültéri termesztőknek nemesített. A munkát egy gyönyörű, edzett és stabil mexikói Sativával kezdték, amely intenzív hatása és kellemes adottságai folytán az öregebb fajtákra hasonlít. A Nirvana ezt legnépszerűbb kereskedelmi fajtájával, a Top 44-gyel keresztezte. A Top 44-rõl tudni kell, hogy egyszerű nevelése, gyors hozama (kiváló termesztési körülmények között alig több hat hétnél!) és tömör jellege miatt Hollandia-szerte hamar ismertté és kedveltté vált.
A Nirvana nemesítői a nőivarú Top 44-et mesterségesen, gibberellinsav alkalmazásával kényszerítették arra, hogy hímivarú virágokat termeljen. A végeredmény, a Kaya, amellett, hogy feminizált – azaz összes magja nőstény – felettébb kényelmes, nem igényel rendkívüli odafigyelést, így a kezdő termesztők is eredményesen nevelhetik.
Beltéri termesztés során akár 8-9 hét alatt is virágba borulhat, Spanyolországban (vagy hasonló meleg éghajlaton) kültéren október elején virágzik. A Kaya masszívan ellenáll a kártevőknek, és az extrém hőt is kellőképpen tolerálja. Beltéren – rendkívül dús és tömör felépítése miatt – a Sea of Green (SOG)*-féle termesztési eljárással is nevelhető. Mivel ágai kissé kifelé nônek, és kellően vastagok, támasztékot nyújtanak a gubóknak, így a fejlődő növény ritkán igényel metszést vagy karót.
A Kaya növényházban vagy kültéren hatalmasra (akár 2 méteresre) is megnõhet, feltéve, hogy a szokásosnál jóval több termőföldbe kerül. Szívóssága miatt gerilla termesztésre is alkalmas: sokan csak elültetik valahol, aztán ősszel GPS segítségével keresik meg és aratják.
A skunkfajták ízétől üdítően eltérő, erősen fűszeres, hosszan tartó, édes csókot lehel a füstölő ajkára. Ám nemcsak ízében, hanem hatásában is különbözik a már megszokott skunkoktól: míg ezek általában intenzíven hatnak, a Kaya inkább régi éveket idéz, nyugtató érzést nyújt – a Nirvana szerint épp e könnyedség miatt állja meg a helyét, és lel hamar rajongókra. Nem valószínű, hogy az első slukk kiüti az alkalmi fogyasztókat, hiszen hatása egyszerűen józanabb. Emiatt napközbeni füstölésre is kimondottan alkalmas azok számára, akik inkább csak „rágcsálni” szeretnének, mintsem „étkezni”. Hobbikertészeknek és fogyasztóknak egyaránt nagyszerű választás.

* Sea of Green (SOG): termesztési eljárás, melynek lényege, hogy lerövidüljön a virágzások közti idő. A „tengernyi zöld” elnevezést azért kapta, mert itt ugyanabban a helyiségben néhány nagyobb növény helyett sok kisebb kap helyet. A rövidebb időtartam alatt nevelt palánták hamar kifejlődnek, a gyakori aratás miatt pedig gyorsabban termelik a gubókat

Megosztom...