Kültéri termesztés, kedvezőtlen klímában

 A Sweet Seeds® kertészének tanácsai

A Sweet Seeds®-magbankkal közösen töltött hét év munka során sikerült megismernem a termesztők leggyakoribb kérdéseit a kültéri termesztéssel, a legmegfelelőbb fajtákkal és technikákkal kapcsolatban olyan éghajlatokon, melyek nem kedveznek a kertészkedésnek.

Az ideális hőmérséklet

Az ideális hőmérséklet 18 °C és 26 °C között van. Az extrémhőség nem kedvező, úgyhogy mindenképp 32 °C alatt kell lennie. Viszont a 14 °C alatti hőmérsékletet is kerülni kell a növekedés és a virágzás minden stádiumában. A szél egészen addig áldásos, amíg nem képes kicsavarni a növényeket, vagy eltörni az ágait, de az eső sohasem kedvez.

Ha kellemetlen klímájú országokban termesztenék kannabiszt kültéren, akkor két lehetőségem lenne. Az első az automatikusan virágzó fajták, mert ezeket elég június elején csíráztatni, és augusztus közepén már le is szüretelhetők, ezzel kiaknázva a legmelegebb időszakot, és elkerülve a hideget. A kedvenc automatikusan virágzó növényeim a Green Poison Auto® (Sweet Seeds® SWS30), a Crystal Candy Auto® (SWS61) és a Killer Kush Auto® (SWS56).

A másik lehetőséget a Sweet Seeds® F1 Fast Version® fajtái nyújtanák, melyeknek nagyon gyors a virágzási időszakuk. Július korai-középső szakaszában kezdenek virágozni, és augusztus utolsó hetétől szeptember közepéig szüretelhetők. A személyes kedvenc F1 Fast Version®-fajtáim a következők: Green Poison F1 Fast Version® (SWS41), Black Jack F1 Fast Version® (SWS49) és a Cream Mandarine F1 Fast Version® (SWS50).

A kültéri szüretelés fő sajátosságai

Kültéren termeszteni egyedi hobbi. A növényeket ellophatják, lefoglalhatja a hatóság, megehetik az állatok, megfertőződhetnek, vagy elpusztíthatja az időjárás. De a kültéri termesztés (majdnem) ingyenes, és ha minden rendben megy, az eredmények kimagaslóak lehetnek.

Termesztés a természetben

Az ember és a természet történelmi kapcsolata itt teljes pompájában jelenik meg, azzal a jelentős adalékkal, hogy egy olyan növénnyel foglalkozhatunk, mely pozitívan hat a hangulatunkra, és a boldogságunkra a következő hónapokban, miközben nagyon édes aromákkal kényeztet.

Megosztom...