Legalizáció reklám 1,5 millió járókelőnek

Ha van olyan amerikai szervezet, amelyikről példát vehetnének a magyar kenderaktivisták, akkor az a NORML. Ők ugyanis nem az egyébként is legalizációpártiakkal osztják meg az érveiket évi egyszer, egy amúgy nagyon jó hangulatú piknik keretében, hanem New York legforgalmasabb kereszteződésének óriáskivetítőjére nyomják fel a rövid reklámjukat.

Oké, az Egyesült Államokban 40 évvel ezelőtt kiagyalt drogellenes háború már lassan jobban buzog Mexikóban, Ázsiában és Kelet-Európában, mint a születési helyén, sőt az USA 14 államában már engedélyezett a marihuána gyógyászati használata, de azt ne feledjük, hogy még mindig az Egyesült Államok büszkélkedhet a világ legnagyobb börtönlakosságával, aminek negyede-ötöde a társadalom számára veszélytelen drogfogyasztó. Nagyon is van tehát még hova finomodnia az USA drogszabályozásának és ebben jelentős szerepe lehet az alábbi NORML videónak, amely a marihuána megadóztatására hívja fel az arra járókat és kelőket.

Az érv egyszerű: Kalifornia gazdasága jelenleg hatalmas sz@rban van, viszont létezik egy milliárdos adóbevétellel kecsegetető, dinamikusan fejlődő üzletág, amelyet egyelőre leginkább illegálisan szerzett haszon reményében aknáznak ki, ez pedig a kenderkereskedelem. Úgyhogy a legalizációpártiak a negyed perces reklámban nem is próbálnak az 1×1-nél nehezebben emészthető érveket tárni a dugóban rostokoló autósok elé, hanem a legalapvetőbb ösztönökre hatnak – ha támogatod a legalizációt, lakhelyed gazdasága felvirágzik! Igen, kicsit amerikai, kicsit dollárszemű Dagobert bácsi effektusra hajt, de aki további indokokra vágyik, az böngészgethet a NORML honlapján – bőven fog találni meggyőző bizonyítékokat.

A naponta 18-szor levetített reklámfilm további apropóját a novemberi, kannabisz legalizációról tartott szavazás adja. A tét történelmi: ha a törvény átmegy, a teljes kenderlegalizáció első ízben épp abban az országban valósulhat meg, amelyik a drogellenes háborút kidolgozta és exportálta a világ majd’ minden pontjára. Márpedig ha a tiltáspártiakat a gyökereknél éri a csapás, az az egész fára kihat és szép lassan a különböző földrészekre nyúló levelek is mind kizöldülnek.

Megosztom...