Málta első kannabisz klubjai február végén indultak

A máltai kannabiszklubok első engedélyeit február 2023. február 28-tól lehetett kérelmezni. A máltai kannabiszhatóság februárban ismertette a klubengedélyek kérelmezésének végleges követelményeit. Máltán ez lesz az egyetlen módja a szabadidős célú kannabisz beszerzésének, de emellett lehetőség van az otthoni termesztésre is.

A kannabiszhatóság által előírt követelmények meghatározzák, hogy a kluboknak nonprofitnak kell lenniük, és csak saját termesztésű kannabiszt kínálhatnak. A vetőmagok külföldről importálhatók, egy-egy klubnak legfeljebb 500 tagja lehet, és nem reklámozhatja magát, illetve nem említheti a nevében a kannabisz szót. A klubok alapítói nem szerepelhetnek pénzmosással kapcsolatos bűncselekmények nyilvántartásában.

Az engedélyeztetési díj az első 50 tag esetében legalább 8 750 Euró, valamint további 1000 Euró regisztrációs díj. A klubnak rendelkeznie kell egy bejegyzett termesztési hellyel és egy bejegyzett értékesítési ponttal a tagok számára. Az első engedélyek egy évre szólnak, és további három évre újíthatók meg. A klubokban árusított kannabisznak tartalmaznia kell majd egy, a kannabisz tartalmára és a használat kockázataira vonatkozó címkét.

Bárki, aki elmúlt 18 éves, tagja lehet majd egy klubnak, bár a 21 év alattiak számára korlátozzák a hozzáférést bizonyos magas THC-tartalmú termékekhez. Egyelőre nem világos, hogy a kannabiszklubokon belül engedélyezett lesz-e a kannabisz füstölése.

Megosztom...