Marihuána – keresse a német patikákban

A napokban írtunk róla az új medikál marihuána honlapunkon, a Medihuana.info-n, hogy Németország készen áll a gyógyászati marihuána bevezetésére. A jobbközép német kormány egészségügyi minisztere mindehhez most sejtelmesen hozzátette – az Uniós kannabisztörvényeket gyorsan meg lehet változtatni.

Az új szabályozás eredményeként a jelenlegi 40 páciens helyett akár betegek tízezrei is alkalmazhatnának marihuánát a fájdalmaik csillapítására. Philipp Roesleregészségügyi miniszter a Deutsche Wellének elmondta: „A terv könnyen kivitelezhető egy egyszerű változtatással a minisztérium politikájában, anélkül, hogy szükség lenne a német törvény módosítására.”

A szabálymódosítás löketet adhat a brit orvosoknak és aktivistáknak, akik jó ideje kacérkodnak a gyógyászati marihuána bevezetésének gondolatával, de a kormány rendre elutasítja őket. Azonban egy törvénymódosítás nélkül eszközölt változtatásba talán a brit kormány is könnyebben belemenne.

A német gyógyászati marihuána program beindulását a Német Hospice Alapítvány és a Német Közösség a Fájdalom Terápiáért egyaránt üdvözli. Utóbbi igazgatója, Gerhard Mueller-Schwefeúgy nyilatkozott, hogy „a szabálymódosítás új terápiás lehetőségeket nyit a krónikus fájdalmakkal küzdő, például a szklerózis multiplexes betegek számára és eljött az ideje, hogy a kannabisz kikerüljön az árnyékból.

Megosztom...