Mexikói Kannatapult

Az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájának egysége készítette a cikkünk végén megtekinthető rejtettkamerás felvételt szorgos mexikói gringókról, akik az Arizonai határon igyekeztek katapulttal átpöccinteni néhány kiló marihuánát az Államokba. A távirányítású rejtett kamera rögzítette, amint a leleményes csempészek leparkolnak a határmenti kerítés mellett, és egy utánfutóból összetákolt katapultszerkezettel nekilátnak a bravúros műveletnek.

Sokáig persze nem örülhettek leleményességüknek, a Nemzeti Gárda egysége ugyanis azonnal felvette a kapcsolatot a legközelebbi határőrséggel, és beszámolt az ottaniaknak a történésekről. Az amerikai és a mexikói hatóságok ezt követően együtt vonultak ki a helyszínre. A gringók persze egyből kiszúrták őket, és menekülőre fogták.
A mexikói ügynökök utolérték a katapultot vontató, amúgy katonai terepjárót, amelyben találtak még némi “muníciót”, amit nem sikerült átpöccinteni az USA-ba.
A csaknem három méter magas katapulttal egyszerre kétkilós csomagokat tudtak átlődözni nagyjából egy fél futballpályányi távolságra.
Rendhagyó csempészmódszerekkel egyébként rendszeresen találkoznak a mexikói és az amerikai hatóságok. Novemberben például egy 550 méter hosszú földalatti alagutat derítettek fel, amely egy kaliforniai áruház pincéjét, valamint egy tijuana-i épületet kötött össze. A járat két végén a hatóságok összesen harminc tonnányi marihuánát találtak.
A mostani eset – gondolnánk – újfent egyedi, és aligha kerül rá sor még egyszer. Erre azonban egy másik banda alig egy héttel később rácáfolt: a mexikói hadsereg Aqua Prieta mellett bukkant újabb katapultáló csempészekre egy névtelen bejelentés alapján.

Az alábbi rejtett kamerás felvételt készítette a Nemzeti Gárda rejtett kamerája:

 

Megosztom...