Nagyon zöld tea

Hozzávalók: 
1 liter víz
1 evőkanál speciális zöldfűszer
1 teáskanálnyi vaj (vagy kannavaj)

A kedvenc speciális zöldfűszerünkkel készített tea az egyik legjobb fogyasztási mód mindazok számára, akik kifejezetten gyógyászati célból kívánják alkalmazni a kannabiszt, nem dohányoznak, és esetleg félnek a spanglihoz nyúlni. A hatás kissé eltérő, nagy kiütésre nem kell számítani, sokkal inkább nyugodt,
ambivalens érzésekre, de a nem kívánt fájdalmak enyhülése ugyanúgy hosszú órákon át eltart. A tea elkészítéséhez leginkább a törmelékeket célszerű felhasználni (levelek, szárak), semmi értelme a drága gubót erre pazarolni.
A felforralt vizet ráöntjük a zöld törmelékre, majd állni hagyjuk legalább 60–90 percig. Mivel a THC nemigen oldódik vízben, szükséges valamilyen zsírtartalommal bíró hozzávalóval kiegészíteni a főzetet, ami lehet tej, olaj, akár kis mennyiségű alkohol is. Bár ez utóbbit nem kifejezetten javasoljuk. (Milánói borda is csak nálunk létezik, és azt sem erőltetnénk.) Mi a vaj mellett döntöttünk, melyet hozzáadva a folyadékhoz azt ismét forraljuk 5-10 percen át. Miután kissé kihűlt a tea, leszűrjük, és praktikusan üveg(ek)be töltjük. Körülbelül két hétig fogyasztható, hűtőben akár három hónapig is eláll.
Ügyeljünk arra, hogy fogyasztás előtt mindig rázzuk fel az üveget, kifejezetten nem szükséges felmelegíteni, szobahőmérsékleten és hidegen is kitűnő. Itt van már az ötórai tea ideje?

Megosztom...