Nők segítenek legalizálni

A MarieClare egy tavalyi cikke marihuána-fogyasztó anyukákkal foglalkozott, akiket ez a szokásuk egyáltalán nem akadályoz a feleség- és anyaszerep ellátásában. Ezzel párhuzamosan a legalizációt támogató amerikaiak között a nők aránya növekedésnek indult. Míg öt éve a hölgyek 32%-a, tavaly már 44%-a támogatta.

Az arány növekedése nem csak a véleményben, hanem a gyakorlatban is megmutatkozik, hiszen 3,8%-ról 4,5%-ra nőtt közöttük a füvezők száma, míg ugyanebben az időszakban a férfiak körében nem mértek jelentős változást. Sőt a kannabisz meredeken növekvőelfogadottságát sokan azzal magyarázzák, hogy egyre több nőlép be a marihuána-reformmozgalmakba, márpedig ők jobban tudnak hatni az emberek szívére és gondolkodásmódjára. A legtöbb nő, akitől megkérdezték, hogy miért lobbizik a legalizáció mellett, azt válaszolta, hogy a marihuána gyógyászati tulajdonságai azok, ami miatt szenvedélyesen kiáll az elérhetősége mellett.

A medikál marihuána mozgalom Teréz Anyjának is nevezett (a képen látható) Valerie Corral még 1973-ban egy autóbaleset után ismerte meg a kannabisz jótékony hatásait: heteken belül elmúltak a naponta többször rátörőepilepsziás rohamok, és meg tudott szabadulni bivalyerős vényköteles gyógyszereitől is. A tapasztalatain felbuzdulva megalapította a Férfiak és Nők a Gyógyászati Marihuánáért Szövetséget (WAMM), amely mind a mai napig működik, és jelenleg 170 krónikus betegségben szenvedőpácienst szolgál ki. A 49 éves Cheryl Shuman például 27-féle gyógyszert szedett, és szinte folyamatosan kapta a morfiumot rákkezelése során, mikor úgy döntött, hogy inkább átáll a marihuánára. Az egyedüli mellékhatás, amit tapasztaltam, az, hogy vidám lettem és sokat nevettem – állította később. Az új kúra másfél éves fennállása óta tünetmentes, és beszállt a NORML kampányába azzal a reménnyel, hogy még több hölgyet tud majd az ügy mellé állítani.

Megosztom...