Orosz hatósági outdoor

Egyes találgatások szerint a világ drog-csendőrének szerepét az USA után Oroszország veszi át, akiben megvan a kellő eltökéltség a drogmentes utópia hajszolására, és nem kell bajlódnia sem a gyógyászati marihuánát engedélyező államokkal, sem a Mexikóban dúló drogháborúval.

Két dologgal azonban mégis megütheti a bokáját: az ipari kender termesztésével és az országban burjánzó korrupcióval. Tavaly ősszel ugyanis Oroszország Állami Kábítószer-ellenes Bizottsága több évtized után ismét engedélyezte az ipari kender termesztését. A hatóság kertészei pedig tavasszal nagy erőkkel vonultak ki egy moszkvai metrómegálló közelében található földdarabra, hogy egy szép kenderültetvénnyel járuljanak hozzá a mezőgazdaság fellendítéséhez. Nagyjából kétszázharminc kifejlett növényig jutottak, amikor egy bejelentés okán közelebbről is meg kellett vizsgálni az ültetvényt. Nagy volt a hatósági döbbenet, midőn kiderült, hogy a gondos munka nyomán ipari kender helyett jófajta kannabisz termett az önkormányzati parcellán.

A vodkapárti hivatal természetesen sietve eltávolította a virágba borult palántákat, a kérdés azonban nyitva maradt: vajon hogyan kerültek a drága, minőségi kannabiszmagok a dísznövénykendermagok közé? És vajon milyen fajták nőnek még hektárszámra a többi állami, iparikender-ültetvényen? Amiket ugye miért is ellenőriznének a hatóságok, hiszen államiak. Valaki szerintünk nagy üzletre készül!

Megosztom...