Pozitív rezgések virágzása

Medical Cannabis Bringatúra

3 nap… 385 km… € 50 000…
Az idén még csak kétéves Medical Cannabis Bike Tournak hála 50 000 euro gyűlt össze gyógyászati kutatásokra, melyek a kannabisz rákellenes hatásait vizsgálják.

Két dolog teszi Hollandiát világhírűvé: a csúcsminőségű kannabisz és a biciklik. Amiről viszont egyáltalán nem nevezetes, azok a hegységek. Úgyhogy amikor Luc Krol a Paradise Seeds és Matej Munih a szlovén Snail Rolling Papers képviseletében belevágott a madridi hegyektől a valenciai tengerparton rendezett GrowMed Expóig tartó bringatúrába, egyértelmű volt, hogy felejthetetlen kalandok elé néznek. A túrát életre hívó nemes ügy a kender gyógyászati előnyeit feltáró független kutatások iránti figyelemfelkeltés és támogatásszerzés volt.

Az április 15–18. között rendezett Medical Cannabis Bike Tour távja 385 kilométer volt, amit három nap alatt csak felkészült és tapasztalt bringások tudnak megtenni. Az idein 20 kerékpáros vett részt, akiknek a kora 17–69 évig terjedt. Az első nap Hollandia, Szlovénia, Spanyolország, Ausztria és Anglia elszánt bringásai az Észak-Madrid hegységeiben gyülekeztek. A társaság marihuánahasználókból és fűmentesekből vegyesen állt össze, de részt vettek olyanok is, akik barátjuk vagy családtagjuk által érintettek rákos betegségben, amire szintén hatékony gyógyszer lehet a kannabisz. A Paradise Seeds és a Snail, a túra szervezői mellett képviseltette magát a Happy Smile és a Dizzy Duck coffeeshop, a Szlovéniai Cannabis Social Club, a bécsi Cultiva kendervásárt is szervező Bushdoctor, továbbá jelen voltak a brit tudósok is egy doktorandusz képviseletében, aki a kannabisz sportélménynövelő hatását kutatja.

Tehát közel sem egy tipikus bringatúráról volt szó. A társaság osztrák és szlovén tagjai sejtették, hogy milyen kihívások várnak rájuk a hegyek között, míg a hollandoknak teljesen új volt az élmény, de aztán ők is bírták az iramot. Az utat a várakozásoknak megfelelően számos nehézség tarkította, a hőségtől kezdve az eséseken és defekteken át egy gyors kórházi kezelésig, ám mindez csak növelte a célba érkezés eksztatikus élményét. Mi sem jelzi jobban az út sikerét, mint hogy az MC Bringatúra szervezőit már most elárasztották a következő alkalommal csatlakozni vágyók jelentkezései.

A Medical Cannabis Bike Tour szellemi atyjai, Luc Krol és Matej Munih a következőképpen emlékeznek vissza a három napra: „Fantasztikus kerékpárút volt, és egy hatalmas kaland, ragyogó emberek pozitív rezgéseivel! Ez ennél már csak nagyobb lehet! Azt az üzenetet hozzuk, hogy a kannabisznak gyógyászati tulajdonságai vannak, és meggyógyíthatja a rákot. Ha a kormányok nem támogatják a kutatásokat, akkor nekünk kell ezt megtennünk!” Három nap elteltével a bringatúra zajos fogadtatás mellett érkezett meg a valenciai GrowMedre, Spanyolország gyógyászati kannabiszexpójára. Itt egy 50 000 euróról kiállított csekket adtak át dr. Guillermo Vallescónak, aki dr. Manuel Guzmannal együtt úttörő kutatásokat végez a kannabinoidok rákellenes hatásairól a madridi Complutense Egyetemen.

„Nagyon hálásak vagyunk a szponzoroknak, akik segítettek nekünk, hogy ilyen jelentős összeget gyűjtsünk össze. Ez a pénz fontos kutatásokat támogat a kannabisz alkalmazhatóságáról a rák kezelésében” – mondta Luc Krol.

Dr. Guillermo pedig hálás: „Szeretnénk megköszönni a Medical Cannabis Bike Tour felajánlását. Ez a pénz segíteni fogja a kannabinoidok és egyéb hatóanyagokkal való kombinációik hatásaival kapcsolatos kutatásainkat, amelyekkel a rák jövőbeli, alternatív kezeléseit fejlesztjük ki.”

A túráról készült bejegyzéseket és videókat a Medical Cannabis Bike Tour honlapon és a csoport facebook-oldalán lehet megnézni, és hamarosan már a Medical Cannabis Bike Tour 2014-re is lehet jelentkezni!

Megosztom...