Razziáért tárcsázd a 107-et!

Ha el akarnád rontani egy társaság szórakozását, elég, ha riasztod a rendőrséget, mondván kérem, itt a szomszédban fiatalok hangosan buliznak és biztos be is vannak kábítózva. Rendvédelmi erőink örömmel fognak nagy erőkkel kivonulni, hogy kommandósaikkal egy órán keresztül hasaltassák a hideg kövön a közveszélyes bűnözőket és válogatott alázásokkal szórakoztassák magukat, a semmiért.

A változás elkezdődött. Na, nem most, hanem február végén, amikor a rendőrség – az ombudsman és ennek nyomán az országos rendőrfőkapitány által kimondott diszkórazzia-tilalmat felrúgva – egy hétvége alatt két helyszínen is razziát tartott, amely kifejezetten a drogfogyasztók felderítésére irányult. Bár a BRFK részéről Ródler Norbert a Kékfény egyik januári adásában kijelentette, hogy a kábítószer bűnözési osztály célpontjai a kereskedők, akiknek a felderítését nem lehet a fogyasztók vegzálásával megspórolni, a rendőrség újabban mégis a könnyebb és valóban látványosabb, ugyanakkor eredménytelen utat választja. Április 11-én – vélhetőleg ugyanannak a „névtelen betelefonálónak” a bejelentésére – ismét rajtaütöttek azon a debreceni mulatóhelyen, ahol ezt másfél hónappal korábban is megtették. Ezúttal már csak harmad annyi szórakozó fiatalt találtak, így csalódottak lehettek, hogy nem sikerült kellő számú ember hétvégéjét tönkretenni és az őrsön sem tudtak villantani akkorát. Ha kereskedőt ezúttal sem fogtak – márpedig diszkórazziával ez még sosem sikerült – akkor az eredmény ismét annyi lesz, hogy az adófizetők pénzén néhány megalázott, vélhetően problémamentes füvező fiatal bekerül az elterelés rendszerébe, kiszorítva azokat, akiknek erre tényleg szükségük lenne.
Egyébként szinte bármelyik szmóker tételes listát tudna adni a rendőröknek, hogy milyen helyszíneken fogyasztanak éppen illegális szereket. Dr. Zacher becslése szerint egy átlagos hétvégén negyedmillióan (!) szívnak csak marihuánát, további tízezrek pedig egyéb kábítószereket használnak. Bárki komolyan gondolja, hogy a rendőrség kéthavonta, tíz fogyasztó előállításával akarja ezt felszámolni? Az utca emberének nem teljesen evidens, hogy ezek a kirakatintézkedések a legolcsóbb manipuláció eszközei és a közvélemény megvezetésén kívül csupán arra jók, hogy a fiatalok a jövőben egy rivális mulatóhelyen (talán csak két utcával odébb) tegyék majd ugyanezt? Jövő hétvégén mi is megtesszük bejelentésünket a rendőrségen, miszerint tudomásunkra jutott, hogy az országban jelenleg 789 nyilvános szórakozóhelyen túl hangos a zene, ezért valószínű, hogy kábítószeres bulit tartanak. Kérjük, hogy azonnal intézkedjenek, mert zajérzékenyek vagyunk!


Ha szeretnél véget vetni a diszkórazziáknak, csatlakozz ehhez a Facebook ügyhöz!

Megosztom...