Runtz XL Auto® a Sweet Seeds®-től

Egy nagy fagylaltos süti, gyümölcsös csavarral

Időről időre szeretek gyorsan termeszteni, hogy néhány hónap alatt kiváló minőségű termést kapjak. De az aromák és a potencia nem válhatnak ennek kárára, különben a művelet kontraproduktív lenne. Nem túl gyakori, hogy határozottan meggyőzzenek arról, hogy új autoflowering termesztésbe kezdjek. Amikor viszont a Sweet Seeds® bejelentette a vadonatúj Runtz XL Auto® (SWS88) megjelenését, nem voltak kétségeim. Ebben a Zkittlez és Gelato génekkel rendelkező 6. generációs autoflowering fajtában minden adott ahhoz, hogy a 2021-es szezon sztárja legyen, mind beltéren, mind kültéren, így muszáj volt kipróbálnom.

A kapott kilenc mag 48-72 órán belül kicsírázott. A Runtz XL Auto® növényeim már az első napokban erős szárat mutattak, ilyen fiatal növényekhez képest nagyon érdekes kaliberrel. A 17. nap elteltével már a végleges cserepükben voltak. Huszonöt nappal a csírázás után minden növény rövid belső ágtávolságot mutatott, és úgy tűnt, hogy szép számú kis oldalág áll készen a megnyúlásra és a rügyekre hajtására. Mivel a talajkeverékemet szerves tápanyagokkal erősítettem, a növények növekedéséhez nem használtam folyékony műtrágyát. Így is nagyon megnyúltak: mindössze 12 nap alatt a növények 30 cm-ről 75 cm körülire nőttek.

A 37. napon az összes Runtz XL Auto® növényem a szára és oldalága is növekedett. Az első édes aromák is megjelentek. Bár a Runtz XL Auto® egy nagyon jól kiegyensúlyozott Indica-Sativa hibrid, a növények kissé inkább Indica szerkezetűek voltak, kompakt alakkal és sok rövid, de erős ággal, amelyek szoros, vastag, de nem túl hosszú rügyeket tartottak.

Az 54. napon a növények már majdnem készen voltak. Az elragadó illatok és aromák betöltötték az egész szobát. Nagyon homogének voltak és mindegyikük finom, édes illatot árasztott. Ez az egyik oka, hogy a Runtz törzs forradalmasította a kaliforniai marihuána színteret, mint az USA nyugati partjának egyik legaromásabb és leghatásosabb genotípusa.

A 60. napon mind a 9 növény kész volt, némelyikük kicsit túlérett is. Körülbelül 50 grammot kaptam növényenként, ami nagyszerű volt, figyelembe véve egy 60 napos termesztési műveletet 9 növénnyel 1 négyzetméteren és 7 literes edényekkel.

A fajta füstje és gőze édes és gyümölcsös, hosszú ideig megmarad a szájban és az orrban. A Runtz XL Auto® erőteljes és kiegyensúlyozott hatással rendelkezik. Serkenti a kreativitást és képzelőerőt, így már azon lehet gondolkodni, hogy melyik Sweet Seeds® édesség kerüljön legközelebb terítékre.

Megosztom...