Strawberry Haze

Örömmel mutatjuk be Arjan – a King of Cannabis – egyik csemegéjét, melyen 2000–2004 között dolgozott, majd 2006-ban vezette be a piacra, miután első helyezést ért el a Very Important Smokers Bizottság 2005-ös seregszemléjén. Az Arjan’s Strawberry Haze egy élénkzöld, középtermetű, édes ízű Sativa.

Anyai ágon svájci eredetű, apáról a népszerű Northern Lights és Mist variánsok keveréke. Magjai feminizáltak, ami azt jelenti, hogy női, gubótermelő növényekké fejlődnek. A Strawbery Haze gubóinak aromája az epres cukorkáéra hasonlít, füstje édes, felemelő hatást idéz elő. Eme hegyvidéki növényt párás területekhez is adaptálták, és teljességében igen sokoldalú: erős és könnyen termeszthető. Kisebb tartályokban egy méter magasra nő, de akár három is lehet, ha a gyökereknek szabad utat adunk. A növény szártagjai (internódium) rövidek, középes méretű, kerek levelekkel rendelkezik. Az ágazat vertikálisan felfelé, egyenesen a fény irányába ível, ami lehetővé teszi, hogy a növényeket közelebb helyezzük egymáshoz, nem úgy, mint más terebélyes Sativák esetében. 3-4 növény négyzetméterenként ideális elrendezésnek számít.
Az Arjan’s Strawberry Haze termőföldben szerepel a legjobban, és úgy adja a leginkább epres ízt. Hidro-rendszerekkel növelhetjük a terméshozamot, de így kevésbé lesz édes. A Green House javaslata szerint óvatosan bánjunk a tápanyagokkal, mert a növény sokkal érzékenyebb a túladagolásra, mint a legtöbb Sativa. Beltéren 10 hét alatt megérik, további egy hét gondozással pedig biztosíthatjuk a maximális ízt. Kültéren, északi éghajlatokon, október végén már teljesen kifejlődik, délen pedig május végére. Kint ez a fajta képes akár 800 gramm terméshozamra is.
Az Arjan’s Strawberry Haze fajta érett növénye duci gubókkal rendelkezik, melyek kerek, gyantával vastagon fedett, vékony és hosszú szőrökkel bevont kelyhekből állnak. Hihetetlenül epres aromája sokkal édesebb, mint a legtöbb Sativáé, az illatát sokszor hasonlítják a nyári virágokéhoz, rózsaszirmokhoz és vörös áfonyához. THC-tartalma 11%, hatása gyorsan érzékelhető, tiszta, kreatív és kacagtató. A növény nemcsak termesztését illetően sokoldalú, hanem a felhasználásában is: társaságban is alkalmazható, de egyedül is kellemes. Rosszkedv elűzéséhez, szeretkezéshez, baráti társaságban vagy alkotáshoz egyaránt ajánlott eme cukrosnéni.

Megosztom...